Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL sluit gedwongen ontslagen niet uit bij reorganisatie

PostNL sluit gedwongen ontslagen niet uit bij reorganisatie

DEN HAAG (ANP) - Bij de reorganisatie die PostNL bij de jaarcijfers aankondigde vallen mogelijk gedwongen ontslagen. Dat heeft topvrouw Herna Verhagen gezegd in een toelichting. "We hopen de banen zoveel mogelijk via natuurlijk verloop te kunnen verminderen. De komende tijd gaan we kijken welke functies er precies verdwijnen." Tegen het einde van dit jaar moet de reorganisatie afgerond zijn.

PostNL maakte maandag bekend tweehonderd tot driehonderd banen te schrappen bij de afdeling Pakketten. "Het gaat niet om uitvoerende banen als pakketbezorgers of sorteerders", benadrukt Verhagen. De banen verdwijnen op het hoofdkantoor en bij ondersteunende functies binnen de pakkettentak.

Het postbedrijf denkt dat onlinewinkelen op termijn weer gaat groeien, al daalde afgelopen jaar het aantal verstuurde pakketten. Zelfs als het wegvallen van de coronagroei buiten beschouwing wordt gelaten. De pandemie leidde tot veel meer aankopen die online werden gedaan en pakketten en zorgde dus voor extra werk voor PostNL.

"Op 24 februari vorig jaar is de wereld veranderd", concludeert Verhagen die daarmee verwijst naar de Russische inval in Oekraïne. "De inflatie is sterk gestegen en consumenten houden hun hand op de knip. Ook in 2023 verwachten we dat mensen nog zuinig zijn." Maar als de economie weer aantrekt, denkt PostNL dat er ook weer meer online geshopt zal worden.

Meer uit Financieel

Rockwool Roermond dringt CO2 uitstoot met meer dan de helft terug

ROERMOND (ANP) - Steenwolfabriek Rockwool in Roermond wil de CO2-uitstoot met meer dan de helft terugdringen. De maker van isolatiemateriaal gaat daartoe twee productielijnen in het smeltproces elektrificeren.

8 minuten geleden
EU-landen alsnog tegen wet bestrijden misstanden in productieketen

BRUSSEL (ANP) - De Europese lidstaten zijn onverwacht alsnog tegen EU-afspraken die bedrijven verplicht dat zij hun hele productieketen op termijn vrijwaren van misstanden zoals kinderarbeid of milieuvervuiling. In december waren zowel onderhandelaars van de Europese landen als het Europees Parlement wel akkoord met het voorstel dat bedrijven verplicht om hun productieketen in kaart te brengen en misstanden op te lossen. Bij een stemming onder EU-ambassadeurs, bedoeld om al gemaakte voorlopige afspraken te bekrachtigen, liep het in de laatste fase mis.

12 minuten geleden
Bitcoin koerst af op grootste maandwinst sinds oktober 2021

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin koerst in februari af op de grootste prijsstijging in een maand tijd sinds oktober 2021. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld is deze maand met bijna 40 procent gestegen en staat op het hoogste niveau sinds eind 2021. In dat jaar schoot de koers van de bitcoin omhoog doordat veel mensen tijdens de coronapandemie cryptomunten begonnen te kopen.

1 uur geleden
PAS-melders volgens LTO niet geholpen met uitstel

DEN HAAG (ANP) - LTO Nederland, de ondernemersorganisatie voor boeren en tuinders, is niet gerustgesteld door de uitspraak van de Raad van State dat provincies voorlopig niet hoeven op te treden tegen zogenoemde PAS-melders. De onzekerheid voor deze bedrijven is daarmee nog steeds niet weggenomen, reageert LTO.

1 uur geleden
Zuckerberg sprak met Japanse premier over risico's AI

TOKIO (ANP/AFP) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms heeft in Japan een ontmoeting gehad met premier Fumio Kishida om te praten over de risico's rond kunstmatige intelligentie (AI). Zuckerberg is momenteel bezig met een tour door Azië, met bezoeken aan ook Zuid-Korea en India.

1 uur geleden
Google-topman veroordeelt blunders met Gemini-app

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google-topman Sundar Pichai heeft in een brief aan zijn werknemers de recente blunders met de Gemini-afbeeldingengenerator in scherpe bewoordingen veroordeeld. De fouten die met de AI-technologie zijn gemaakt, zijn volgens hem "volkomen onaanvaardbaar".

2 uur geleden
Lobbyisten Amazon niet meer welkom bij Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Het Europees Parlement weert voortaan lobbyisten in dienst van webwinkelconcern Amazon. Het Amerikaanse bedrijf weigerde meerdere keren om tekst en uitleg te geven over vermeende misstanden in distributiecentra. Daarom mag het techconcern ook niet doorgaan met het beïnvloeden van Europarlementariërs.

2 uur geleden