Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL pakt forse winst op groen Damrak

PostNL pakt forse winst op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - PostNL werd vrijdag fors hoger gezet op het Damrak. Beleggers reageerden op bij de Europese Commissie ingediende documenten waaruit blijkt dat investeringsbedrijf Vesa Equity Investment feitelijk zeggenschap krijgt over het postbedrijf. De AEX-index eindigde de handelsweek met een plus na de recente koersdruk. De Amsterdamse beurs leverde een groot deel van de winst van eerder op de dag echter weer in.

De AEX-index won uiteindelijk 0,7 procent tot 682,96 punten. De MidKap steeg onder aanvoering van PostNL 0,9 procent tot 1015,51 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 1,2 procent.

PostNL werd 9 procent meer waard en was daarmee de sterkste stijger in de MidKap. Vesa is het investeringsbedrijf van de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, die al een tijdje een belang van 25 procent heeft in PostNL. Volgens analisten van ING en Jefferies betreft de indiening van de documenten slechts een formaliteit en is elke koersreactie overdreven. Křetínský, de eigenaar van voetbalclub Sparta Praag, heeft ook een groot belang in het Britse Royal Mail.

Unibail-Rodamco-Westfield

Unibail-Rodamco-Westfield was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 3,2 procent. De grote bedrijven in de retailsector en hun leveranciers lieten een gemengd beeld zien. Unilever won 1,9 procent en Heineken klom 0,6 procent. Ahold Delhaize stond met een min van 0,5 bij het selecte groepje dalers. Donderdag kregen deze ondernemingen nog rake klappen door de vrees dat de hoge inflatie de koopkracht van consumenten aantast.

Air France-KLM (plus 1,1 procent) zette de opmars voort, al ging een eerdere winst van een paar procent weer deels verloren. De luchtvaartcombinatie voert gesprekken met de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van een half miljard euro. Als die investering er daadwerkelijk komt, verwacht het concern een deel van zijn leningen terug te kunnen betalen die de Franse staat verstrekte als noodhulp tijdens de coronacrisis.

Richemont

In Zürich kelderde Richemont 13 procent na teleurstellende resultaten van het Zwitserse luxeconcern, bekend van mode van het merk Chloé en sieraden van Cartier.

De euro was 1,0551 dollar waard, tegen 1,0594 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 112,80 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 112,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Topman Ryanair zegt dat vliegtickets te goedkoop zijn

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtickets zijn eigenlijk "te goedkoop" en de prijzen zullen de komende vijf jaar moeten stijgen om voor luchtvaartmaatschappijen rendabel te blijven. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary gezegd in een interview met zakenkrant Financial Times.

23 minuten geleden
Spaans cabinepersoneel Ryanair kondigt nieuwe stakingen aan

MADRID (ANP/RTR) - Het in Spanje gevestigde cabinepersoneel van Ryanair is van plan deze maand nog twaalf dagen te staken. Daarmee willen de boze pursers, stewards en stewardessen betere arbeidsomstandigheden afdwingen. Daardoor lijkt de chaos in de luchtvaart deze vakantieperiode nog groter te worden dan hij al is.

1 uur geleden
Duitse waakhond sluit energierantsoenen komende winter niet uit

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het valt niet uit te sluiten dat er in Duitsland komende winter rantsoenen komen voor de hoeveelheid stroom en gas die je kan gebruiken. Dat heeft de baas van de Duitse federale toezichthouder voor de gasinfrastructuur Bundesnetzagentur gezegd in een interview dat is gepubliceerd in meerdere kranten in het land.

2 uur geleden
Groot Frans wijnbedrijf mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het grote Franse wijnbedrijf Groupe Castel is mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Franse aanklagers op het gebied van terrorismebestrijding hebben een onderzoek geopend naar verdachte betalingen die het drankenconcern zou hebben gedaan aan lokale milities.

3 uur geleden
Ghana klopt bij IMF aan voor hulp bij oplossen schuldencrisis

ACCRA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Ghana klopt bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan voor financiële steun. Het Afrikaanse land kampt met grote schulden en nu centrale banken wereldwijd de rentes aan het verhogen zijn of gaan verhogen, dreigen er financiële problemen voor de grote cacao- en goudproducent.

6 uur geleden
Pralinemaker lang dicht door salmonella bij Belgische chocolareus

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische chocolatier en maker van pralines Neuhaus moet zijn productie waarschijnlijk weken stilleggen na de ontdekking van salmonella bij de grote chocoladeproducent Barry Callebaut. Dat heeft topman Ignace Van Doorselaere gezegd in een interview in de Belgische krant La Dernière Heure.

6 uur geleden
Krant: ING brengt aantal vestigingen in België verder terug

BRUSSEL (ANP/BELGA) - ING gaat het aantal vestigingen in België nog verder terugbrengen. Het aantal zogeheten zelfstandige agenten, die bij de zuiderburen veel vestigingen runnen, moet met ruim de helft omlaag, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden.

7 uur geleden