Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL opnieuw bij verliezers op Amsterdamse beurs

PostNL opnieuw bij verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde dinsdag opnieuw bij de verliezers op de beurs in Amsterdam na het forse koersverlies op maandag. De algehele stemming op de aandelenmarkten bleef daarbij voorzichtig. De aanhoudende zorgen over de inflatie hielden beleggers ook op de laatste dag van februari in de greep.

PostNL kende maandag een koersval van bijna 9 procent na het openen van de boeken en verloor dinsdag nog eens 0,4 procent. De post- en pakketbezorger zag de omzet en winst afgelopen jaar dalen en kondigde aan tot driehonderd banen te schrappen om kosten te besparen. Volgens topvrouw Herna Verhagen zullen de uitdagende omstandigheden naar verwachting ook in 2023 aanhouden.

De belangrijkste graadmeters op de Europese beurzen gingen dinsdag eveneens omlaag. De hoofdindex op Beursplein 5 zakte uiteindelijk 0,5 procent tot 752,93 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 1016,50 punten en de beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,7 procent. In Frankrijk is de inflatie deze maand weer opgelopen door hogere voedselprijzen. Ook in Spanje werd het leven in februari onverwacht duurder. Donderdag worden de inflatiecijfers voor de hele eurozone bekendgemaakt.

Philips

Zorgtechnologiebedrijf Philips was de grootste daler in de AEX met een min van 2,3 procent. ING ging aan kop met een plus van 1,2 procent. Olie- en gasconcern Shell profiteerde op zijn beurt van een adviesverhoging door analisten van AlphaValue/Baader en won 0,1 procent. Zakenkrant FT meldde daarnaast dat Shell enkele jaren geleden overwoog om niet alleen uit Nederland te vertrekken maar zelfs Europa te verlaten en een Amerikaans bedrijf te worden.

Bij de kleinere bedrijven dikte Azerion verder ruim 16 procent aan. De spelletjesmaker zag de omzet afgelopen jaar flink stijgen en rekent voor dit jaar op een verdere groei. Kendrion verloor ruim 2 procent ondanks een recordomzet van de producent van elektromagnetische componenten in 2022.

Bayer en euro- en oliekoers

In Frankfurt zakte Bayer bijna 4 procent. Het Duitse chemie- en farmaceutische concern boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Voor dit jaar rekent Bayer echter op een lagere winst.

De euro was 1,0600 dollar waard, tegenover 1,0558 een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent meer op 77,36 dollar per vat. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 83,95 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

49 minuten geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

1 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

3 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

13 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

14 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

14 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

15 uur geleden