Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL komt met cijfers over tweede kwartaal

PostNL komt met cijfers over tweede kwartaal

DEN HAAG (ANP) - PostNL komt maandag met een cijferupdate over het tweede kwartaal. Het postbedrijf heeft er sinds de uitbraak van de coronapandemie van geprofiteerd dat er meer via internet wordt gewinkeld. Daardoor moeten er meer pakketten worden bezorgd. Het is nu vooral de vraag of de onderneming zijn relatief sterke resultaten vast kan houden.

PostNL leverde in het eerste kwartaal van dit jaar een recordaantal van 108 miljoen pakketten af. Die waren goed voor een omzet van 662 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 414 miljoen euro. Ook postbezorgers hadden toen extra werk, geholpen door het postwerk voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege de pandemie moesten er niet alleen stempassen worden bezorgd, maar stemden ook veel ouderen per post. Ook de uitnodigingen voor een coronavaccinatie werden door het postbedrijf bij mensen thuis afgeleverd.

PostNL waarschuwde bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal wel dat een groot deel van de extra inkomsten waarschijnlijk van tijdelijke aard was. Toch gaf de onderneming toen aan op zoek te zijn naar nieuw personeel om de drukte aan te kunnen. Ook wilde PostNL extra geld investeren in verdere digitalisering. In bepaalde regio's voert het bedrijf al proeven uit met het achterlaten van pakketten bij het huis, mochten mensen niet thuis zijn om deze in ontvangst te nemen.

Meer uit Financieel

Denen moeten Ozempic inruilen voor goedkoper alternatief

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken, het thuisland van farmaceut Novo Nordisk, wil dat Ozempic-patiënten overstappen op een goedkoper geneesmiddel. De enorme populariteit van het diabetesmedicijn, dat steeds vaker wordt gebruikt als afslankmiddel, gaat de Deense gezondheidszorg te veel geld kosten.

10 minuten geleden
FNV wil stakingen in metaal- en techniekbranche uitbreiden

EINDHOVEN (ANP) - Vakbond FNV wil de stakingen in de metaal- en techniekbranche uitbreiden van 24 naar 48 uur. "We gaan opschalen in duur", laat FNV-onderhandelaar Peter Reniers donderdag weten tijdens een stakingsbijeenkomst in Eindhoven.

57 minuten geleden
Brede oproep aan Gilead voor meer toegankelijk hiv-middel

FOSTER CITY (ANP/AFP) - De Amerikaanse farmaceut Gilead moet toestaan dat er meer en goedkopere versies komen van zijn nieuwe, veelbelovende medicijn tegen hiv. Meer dan driehonderd mensen, onder wie politici, gezondheidswetenschappers, activisten en beroemdheden als Gillian Anderson, Stephen Fry en Sharon Stone deden deze oproep donderdag in een brief aan topman Daniel O'Day.

1 uur geleden
EU voert 'verlammende' importheffingen in voor Russisch graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en Belarus, een nauwe bondgenoot. Dat kost Rusland inkomsten die het anders zou kunnen besteden aan de oorlog tegen Oekraïne. De heffingen moeten ook voorkomen dat het Kremlin de kans krijgt om de Europese markt te ontwrichten. En het wordt moeilijker voor Rusland om gestolen Oekraïens graan te slijten, zeggen de EU-lidstaten.

1 uur geleden
Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

LONDEN (ANP) - De vraag naar sandalen van het Duitse merk Birkenstock blijft groot. De tot mode-item gebombardeerde instappers leverden het bedrijf in de eerste drie maanden van 2024 ruim een vijfde meer omzet op. Dat is voor het onlangs naar de beurs gestapte bedrijf reden om de omzetverwachtingen voor heel het boekjaar naar boven bij te stellen.

1 uur geleden
Hackers kunnen goede zaken doen met data Ticketmaster

DELFT (ANP) - Cybercriminelen kunnen goede zaken doen met de gegevens die hackers hebben gestolen van Ticketmaster. "Ze bevatten gevoelige informatie zoals volledige namen, adressen, mailadressen, telefoonnummers en creditcardgegevens," zegt cybersecurity-expert Willem Zeeman van Fox-IT.

1 uur geleden
Saudi Aramco komt met nieuwe aandelenverkoop, aldus bronnen

RIYAD (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan opnieuw aandelen te gaan verkopen. Volgens bronnen gaat het om een verkoop met een waarde van minstens 10 miljard dollar. Mogelijk komt er donderdag al een aankondiging van het bedrijf en dan zou zondag de verkoop kunnen beginnen.

2 uur geleden