Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL daalt op Damrak na kwartaalcijfers

PostNL daalt op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - PostNL ging maandag omlaag op de Amsterdamse aandelenbeurs na publicatie van de kwartaalcijfers. De post- en pakketbezorger, die profiteert van het vele online winkelen sinds de uitbraak van de coronapandemie, verhoogde opnieuw zijn verwachtingen. Het bedrijf zag het volume echter afnemen ten opzichte van het record van de coronacrisis. Beleggers verwerkten daarnaast een reeks macro-economische cijfers uit China.

PostNL zakte 2,9 procent bij de middelgrote bedrijven. Het bedrijf leverde in het tweede kwartaal van dit jaar 95 miljoen pakketten af, ruim 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volume nam wel af ten opzichte van het eerste kwartaal doordat winkels weer open mochten omdat lockdownmaatregelen werden versoepeld. PostNL gaat daarnaast de komende jaren een extra 450 miljoen euro investeren. Dat geld wordt onder meer gebruikt om het aantal pakketautomaten uit te breiden. Ook worden het netwerk en de capaciteit sneller vergroot.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 769,66 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 1070,86 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 procent. De Londense FTSE-index verloor 0,2 procent.

China

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de producentenprijzen in het land afgelopen maand harder zijn opgelopen dan verwacht. Bedrijven worstelen met de sterk opgelopen prijzen voor ruwe materialen. De consumentenprijzen liepen daarentegen in juli minder hard op dan een maand eerder door dalende voedselprijzen. Afgelopen weekeinde werd tevens bekendgemaakt dat de export van goederen vanuit China in juli minder hard is gegroeid dan in voorgaande maanden.

Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger bij de hoofdbedrijven op het Damrak met een winst van 2 procent. Chiptoeleverancier ASMI volgde met een winst van 1,2 procent. Chemicaliƫndistributeur IMCD (min 3 procent) sloot de rij. Analisten van Berenberg schroefden het koersdoel voor IMCD flink op, maar haalden het aandeel van de kooplijst.

Galapagos

Biotechnoloog Galapagos kampte met een adviesverlaging door Deutsche Bank en was de grootste daler in de MidKap met een min van 4 procent. Tankopslagbedrijf Vopak en maritiem dienstverlener SBM Offshore gingen aan kop met plussen van 0,9 procent. In Londen steeg Deliveroo 3 procent. De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero (min 0,1 procent) heeft een belang van dik 5 procent genomen in zijn Britse rivaal.

De euro was 1,1756 dollar waard, tegen 1,1765 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,5 procent tot 66,56 dollar. Brentolie werd 2,4 procent goedkoper op 69,01 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Verstoringen in Rode Zee houden nog even aan, vreest Maersk

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Containerrederij Maersk vreest dat verstoringen door de situatie in de Rode Zee kunnen voortslepen tot in de tweede helft van dit jaar. Grote rederijen varen door aanvallen van de Houthi-rebellen niet langer door de Rode Zee, maar nemen een alternatieve, langere route via Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van Afrika.

34 minuten geleden
Winkeliers willen dat jongeren meer ruimte krijgen voor bijbaan

WOERDEN (ANP) - Winkeliers roepen het kabinet op om scholieren en studenten meer ruimte te geven voor hun bijbanen. De overheid komt met steeds meer maatregelen om flexibele werknemers een contract voor een bepaald aantal uren te geven. Maar oproepkrachten, vooral studenten en scholieren, willen volgens de brancheorganisatie voor zelfstandige winkeliers en franchisenemers Vakcentrum liever flexibel blijven werken. Zo kunnen zij hun werktijden afstemmen op hun school, studie of hobby.

52 minuten geleden
Koerssprong videochatdienst Zoom op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Zoom Video Communications behoorde dinsdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen van New York. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, behaalde meer omzet dan verwacht in het vierde kwartaal. Ook boekte Zoom weer winst na een verlies in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf wist daarnaast iets meer grote zakelijke klanten te trekken dan in het derde kwartaal. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 7 procent.

1 uur geleden
Europese Commissie wil dat EU zuinig blijft met gas

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet ook de komende jaren minder aardgas blijven verbruiken, vindt de Europese Commissie. De energiecrisis mag dan geluwd zijn, "besparen blijft nodig" omdat de EU bijvoorbeeld af wil van Russische fossiele brandstoffen.

1 uur geleden
Sony schrapt 900 banen bij gamedivisie, sluit kantoor in Londen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Sony schrapt wereldwijd negenhonderd banen bij de videogametak van het bedrijf, 8 procent van het totale personeelsbestand. Ook de Nederlandse dochteronderneming Guerrilla Games wordt geraakt door de ontslagronde, volgens technieuwssite The Verge. Guerrilla Games is de maker van de Playstation-gameserie Horizon.

1 uur geleden
Tesla overschrijdt limieten afvalwater in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla overschrijdt de limieten voor afvalwater in zijn fabriek bij Berlijn "voortdurend en aanzienlijk", stelt het Duitse drinkwaterbedrijf Water Association Strausberg-Erkner (WSE). "Verschillende verzoeken en waarschuwingen bleven zonder resultaat. Er werd geen oplossing voorgesteld of beloofd voor de toekomst", aldus de organisatie. Tesla zou ook de stikstofnormen in de fabriek overschrijden.

2 uur geleden
Flexibilisering zorgt voor meer arbeidsongeschikten, zegt FNV

UTRECHT (ANP) - De doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt is de veroorzaker van de hoge instroom van mensen voor de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA, meldt de FNV op basis van eigen onderzoek. Zo hebben flexwerkers volgens de vakbond ruim twee keer zoveel kans om in de WIA terecht te komen dan werknemers met een vast contract.

2 uur geleden