Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Positief Amerikaans advies over vaccin voor 5- tot 12-jarigen

Positief Amerikaans advies over vaccin voor 5- tot 12-jarigen

Washington (ANP/RTR) - Wetenschappers adviseren de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aan kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar te geven. De voorgestelde dosis is een stuk lager dan die voor 12-plussers.

De FDA gaf eerder al toestemming voor het gebruik van het Amerikaans/Duitse vaccin bij kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Ook in Nederland wordt die groep al ingeënt.

Pfizer en BioNTech concludeerden al dat ook het immuunsysteem van jongere kinderen gunstig reageert op hun coronavaccin. Het onafhankelijke panel was dinsdag bijna unaniem in zijn positieve advies aan de FDA. Bij officiële goedkeuring komen 28 miljoen kinderen in aanmerking, mogelijk volgende week al. De toezichthouder volgt dergelijke adviezen veelal.

De volgende stap is Europa. Pfizer en BioNTech hebben eerder deze maand een aanvraag ingediend bij de Europese toezichthouder, het in Amsterdam gevestigde Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Jo met de banjo 1 maand geleden
Misdadig! We worden geregeerd door de farmaceutische industrie!
waggel1 1 maand geleden
Die Yanks zijn helemaal van het padje af. Experimentele vaccins geven aan 5 tot 12 jarigen waarvan de lange termijn effecten niet bekend zijn is spelen met de gezondheid van de bloemen der natie. Misdadig gewoon.

Meer uit Gezond

Eerste Omikron-gevallen in Canada

TORONTO (ANP/RTR) - In Canada zijn zondag voor het eerst coronabesmettingen met de Omikron-variant vastgesteld, meldt het ministerie van Gezondheid van de provincie Ontario. Het gaat om twee mensen die recentelijk in Nigeria zijn geweest. Beiden zitten nu in quarantaine.

1 uur geleden
PCR-test bij aankomst niet verplicht voor reizigers uit Z-Afrika

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die vanuit zuidelijk Afrika aankomen in Nederland hoeven bij aankomst niet verplicht een PCR-test af te laten nemen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei zondagmiddag nog dat iedereen na aankomst uit een land met zeer hoog risico wel een PCR-test moet laten afnemen. Tot dusver waren twee negatieve tests vooraf voldoende. De test achteraf "hebben we toegevoegd aan de verplichting die sowieso geldt", aldus De Jonge.

2 uur geleden
WHO: houd grenzen open zolang ernst Omikron onduidelijk is

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft er zondag bij landen op aangedrongen om "de wetenschap te volgen" in plaats van reisverboden op te leggen in een poging de nieuwe Omikron-variant in te dammen. "Er is momenteel geen informatie die erop wijst dat de symptomen die gepaard gaan met Omikron verschillen van die van andere varianten", aldus de WHO.

4 uur geleden
Zuid-Afrikaanse experts: klachten Omikron voornamelijk mild

PRETORIA (ANP/BLOOMBERG) - De klachten van mensen die besmet zijn met de Omikron-variant van het coronavirus zijn voornamelijk mild van aard. Tot die conclusie komen zowel Covid-adviseurs van de Zuid-Afrikaanse overheid als de arts in de stad Pretoria die als eerste aan de bel trok over de nieuwe variant.

6 uur geleden
Nederland onder landen die meeste Omikron-gevallen tellen

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat in één klap in de top van de lijst met landen waar de meeste coronabesmettingen met de Omikron-variant officieel zijn bevestigd, nu het RIVM bij dertien mensen de nieuwe variant heeft ontdekt. Zuid-Afrika voert de lijst aan.

8 uur geleden
Weer zo'n 22.000 coronabesmettingen vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 22.193 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is vergelijkbaar met de vorige dagen. Maar dat wil niet zeggen dat de piek van de coronagolf bereikt is.

9 uur geleden
Coronapatiënten blijven binnenstromen op verpleegafdelingen

ZEIST (ANP) - De verpleegafdelingen hebben afgelopen etmaal 230 nieuwe patiënten met een coronainfectie zien binnenkomen, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er zondag 2642 mensen met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen, dat zijn er 18 meer dan zaterdag.

9 uur geleden