Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Positie mensen met beperking gaat achteruit

Positie mensen met beperking gaat achteruit

UTRECHT (ANP) - De positie van mensen met een beperking in Nederland is verslechterd. Dat blijkt uit een schaduwrapport dat door de Alliantie VN-verdrag Handicap aan de Verenigde Naties wordt aangeboden.

Nederland heeft zich in 2016 met het ondertekenen van het VN-verdrag Handicap verplicht om de positie van mensen met een handicap te versterken. In de afgelopen drie jaar is het voor mensen met een beperking echter moeilijker geworden om volwaardig mee te doen. De werkloosheid is gestegen, het aantal mensen met een beperking dat in armoede leefde was in 2016 gestegen tot 24,6 procent en de Participatiewet heeft niet gewerkt.

Mensen met een beperking krijgen volgens het rapport moeizaam toegang tot zorg, ondersteuning en speciaal onderwijs. Daarnaast is er een tekort aan betaalbare aangepaste woningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Opnieuw antiracisme-betoging gepland in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Betogers willen opnieuw de straat opgaan in Amsterdam om te demonstreren tegen racisme, zo meldt de organisatie Black Lives Matter zaterdag op Facebook. De demonstranten willen dit laten plaatsvinden op woensdag 10 juni op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost.

39 minuten geleden
Zondag in Maastricht manifestatie tegen racisme

MAASTRICHT (ANP) - Voor zondag is in Maastricht een manifestatie Black Lives Matter aangekondigd. Die begint om 14.00 uur in De Griend.

3 uur geleden
Waarschuwing voor zware windstoten

De BILT (ANP) - Weeronline waarschuwt zaterdag voor zware windstoten. Aan de kust is kans op windstoten van 75 km/uur en landinwaarts 60 km/uur, aldus het weerbureau. Bomen staan op dit moment vol in blad en door de windstoten kunnen kleine takken afbreken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de harde wind.

4 uur geleden
Ergernis in Kamer over gang van zaken rond marinierskazerne

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer is met ergernis gereageerd op onthullingen van de Volkskrant over de gang van zaken rond de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft de Kamer daar volgens het dagblad onjuist over geïnformeerd.

5 uur geleden
CU-Kamerlid Voordewind stopt na verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Joël Voordewind van regeringspartij ChristenUnie gaat na de verkiezingen van volgend jaar niet meer de Kamer in. Hij kondigt zaterdag aan geen gooi te doen naar een plaats op de lijst.

7 uur geleden
'Eerst mondkapjes, nu vooral onlinefraude met fitnessartikelen'

HEEMSKERK (ANP) - De politie ziet een forse toename van onlinefraude met fitnessartikelen en elektronica. Waar eerder tijdens de coronacrisis oplichters actief waren met het aanbieden van mondkapjes en handgels zijn het nu halters, loopbanden, trampolines of elektronica die ze op internet te koop zetten. Dat stelt teamleider Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie in het AD.

7 uur geleden
Demonstraties tegen racisme in Eindhoven en Tilburg

EINDHOVEN/TILBURG (ANP) - Opnieuw zijn manifestaties gepland tegen racisme. Zaterdag is de bedoeling dat demonstranten in Eindhoven en Tilburg zich uitspreken. In Eindhoven is de demo zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur op het Stadhuisplein. Er mogen maximaal 700 mensen meedoen, ze moeten 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen. Wordt het te druk of lappen de deelnemers de coronaregels aan hun laars, dan laat de burgemeester de manifestatie beëindigen.

7 uur geleden