Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Portugees parlement keurt euthanasie goed

Portugees parlement keurt euthanasie goed

LISSABON (ANP/RTR/AFP) - Het Portugese parlement heeft vrijdag een wet goedgekeurd waarmee euthanasie legaal wordt in het katholieke land. Het is het vierde land in Europa en het zevende land in de wereld waar artsen een einde mogen maken aan het leven van terminale patiënten.

Wilsbekwame inwoners van Portugal ouder dan 18 jaar komen in aanmerking voor euthanasie als ze terminaal zijn en "ondraaglijk" lijden. De wet kan pas in werking treden als president Marcelo Rebelo de Sousa zijn handtekening zet. Hij heeft eerder aangegeven niet tegen het parlement in te gaan. Dat stemde met 136 stemmen voor en 78 stemmen tegen in met de wet.

Portugal legaliseerde abortus in 2007. Mensen van hetzelfde geslacht mogen er sinds 2010 in het huwelijk treden.

Meer uit Buitenland

Polen investeert miljarden in digitale veiligheid na cyberaanval

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen gaat 3 miljard zlotys (700 miljoen euro) investeren in het verbeteren van de digitale veiligheid. Dat maakte minister Krzysztof Gawkowski bekend na een cyberaanval op staatspersbureau PAP.

8 minuten geleden
VK wil op 23 juli beginnen met uitzettingen naar Rwanda

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil op 23 juli beginnen met de gedwongen uitzetting van asielzoekers naar Rwanda. Het wordt de tweede poging van Londen om dit plan uit te voeren, maar het is nog altijd niet zeker of deze poging zal slagen.

17 minuten geleden
VN: helft gebouwen in Gaza verwoest of beschadigd

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Meer dan de helft van de gebouwen in de Gazastrook is de afgelopen maanden verwoest, beschadigd of mogelijk beschadigd. Dat meldt VN-dienst UNOSAT, die gespecialiseerd is in het analyseren van satellietbeelden.

1 uur geleden
Scholz bezoekt Beieren na watersnood

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz bezoekt het door watersnood geteisterde Reichertshofen in Beieren. Hij wil met minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en de regionale leider Markus Söder een beter beeld krijgen van de situatie in het overstromingsgebied, berichten Duitse media.

2 uur geleden
Recordaantal stemmen in India, opkomstpercentage ligt wel lager

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India hebben 642 miljoen kiezers een stem uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen van de afgelopen zes weken. Hoewel dat een recordaantal is, ligt het opkomstpercentage wel iets lager dan bij de stembusgang in 2019.

3 uur geleden
Oekraïne bevestigt deelname Zelensky aan G7-top

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky neemt deze maand deel aan de G7-top in Italië, bevestigt een woordvoerder. Of hij daarvoor ook naar dat land afreist, is nog niet bekend.

4 uur geleden
Oekraïne verwacht recordimport elektriciteit na Russische aanvallen

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne verwacht maandag een recordhoeveelheid elektriciteit te importeren uit Europese landen. Het ministerie van Energie voorziet de import van ruim 27.000 megawattuur na nieuwe Russische aanvallen op de Oekraïense energievoorziening.

4 uur geleden