Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Populaire beleggings-app beperkt handel in GameStop

Populaire beleggings-app beperkt handel in GameStop

NEW YORK (ANP) - De onder 'Reddit-beleggers' populaire beleggingsapp Robinhood beperkt de handel in bepaalde aandelen die binnen onlinegroepen snel aan populariteit hebben gewonnen. Winkelketen GameStop, dat door samenwerking van particuliere beleggers een bizarre koerssprong maakte, valt onder die aandelen.

Robinhood geeft nu aan dat beleggers die handelen via de app hun posities in onder andere GameStop, BlackBerry, Bed Bath & Beyond en Nokia alleen nog kunnen afbouwen. Dat betekent dat ze niet nog meer aandelen van deze bedrijven bij kunnen kopen. Die maatregel is volgens Robinhood nodig wegens recente heftige koersbewegingen op Amerikaanse beurzen.

Reddit is een populair platform waar gebruikers op pagina's over een specifiek onderwerp zelf berichten kunnen plaatsen. Op één van die fora werken particuliere beleggers samen om de koersen van bepaalde bedrijven flink op te pompen, door massaal aandelen daarvan te kopen. Het doel is om professionele beleggers die speculeren op koersdalingen, zogeheten shortsellers, een hak te zetten.

De gezamenlijke acties van beleggers op social media zorgden ervoor dat GameStop, een gameketen die nog met fysieke winkels werkt, in één week tijd met 1000 procent omhoog schoot. Ze beschuldigen shortsellers van aasgiergedrag in crisistijd. Ook bioscoopketen AMC en recent American Airlines schoten door dergelijke acties omhoog.

Bedrijven die veel last hebben van de coronacrisis worden regelmatig doelwit van shortsellers. Die lenen dan een aandeel voor een bepaalde tijd, verkopen het en hopen het voor het afgesproken tijdstip voor een lager bedrag terug te kunnen kopen. Soms gaat dit ook gepaard met negatieve rapporten over de bedrijven waar de shortsellers zich op richten.

Meer uit Financieel

Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

3 uur geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

3 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

4 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

5 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

6 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

6 uur geleden
Biden brengt 'historisch' bezoek aan stakers bij autofabrikanten

MICHIGAN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich in Michigan aangesloten bij stakende medewerkers van autobedrijven. De 80-jarige Democraat droeg een pet met het logo van vakbond UAW en sprak de stakers toe met een megafoon. Hij verklaarde dat de medewerkers van Ford, General Motors (GM) en Stellantis een forse loonsverhoging verdienen.

7 uur geleden