Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poppodia gematigd positief over versoepeling coronamaatregelen

Poppodia gematigd positief over versoepeling coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De kleine poppodia in Nederland zijn gematigd positief over de woensdag aangekondigde versoepelde coronamaatregelen. De zalen zijn blij dat er weer meer mensen welkom zijn maar uit de problemen zijn ze nog lang niet, blijkt uit een rondgang langs de podia.

"Bij ons gaat zeker nog niet de vlag uit. We hadden op meer gehoopt", aldus Jurry Oortwijn van Paradiso. Voor de Amsterdamse zaal verandert er eigenlijk niet veel. "We kunnen nu 206 stoelen kwijt in een zaal waar normaal gesproken 1500 mensen in kunnen. Dat is op zich leuk maar nog lang niet rendabel."

In Tilburg, bij 013, herkennen ze dat. Daar hopen ze vanaf 1 juli driehonderd man kwijt te kunnen waar voor de coronacrisis 3000 man verwelkomd konden worden. "Ik ben toch blij omdat ik nu iets meer mensen blij kan maken", zegt directeur Frens Frijns. Hij pakt straks uit met een serie concerten van Guus Meeuwis, die alleen al in augustus zeker dertien keer optreedt. "Het zet geen zoden aan de dijk. Het brengt namelijk niets op maar we kunnen wel mensen gelukkig maken."

Walk the Line

Bij TivoliVredenburg zijn ze na woensdag direct aan de slag gegaan met de versoepelingen, zegt directeur Jeroen Bartelse. "Protocollen worden aangepast, nieuwe concerten en shows ingepland en het gebouw wordt zo ingericht dat we veilig grotere aantallen bezoekers kunnen ontvangen. Tegelijkertijd kunnen we nog maar een fractie van de bezoekers verwelkomen die we normaal over de vloer krijgen."

Met het concept Walk the Line hoopt Bartelse straks enkele honderden bezoekers per dag te kunnen ontvangen. Hiermee lopen verschillende groepen van 45 personen door het gebouw voor intieme optredens. Ook op andere manieren wordt er opgeschaald.

Internationale optredens nog niet aan de orde

Buitenlands bezoek is echter nog ver weg, erkennen alle podia. "Alle internationale optredens liggen eruit. Dat gaat zeker tot januari duren", verwacht Oortwijn.

De podia zijn ook nog wat sceptisch over de regel dat er niet meer mag worden meegezongen. Er gaat in ieder geval niet op gehandhaafd worden, zo laten ze desgevraagd weten. "We gaan geen bordjes ophangen of zo. Misschien dat we het in het checkgesprek vooraf ter sprake brengen", zegt Oortwijn. Frijns: "De mensen zijn er zelf bij en gaan hopelijk heel goed voorbereid naar binnen."

Ondanks dat de zalen weer aan de slag kunnen, blijven de geldzorgen, zo beamen alle betrokkenen. 013 heeft al een kleine reorganisatie doorgevoerd om het zo lang mogelijk vol te kunnen houden en ook bij Paradiso worden noodgedwongen tijdelijke contracten niet verlengd

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

42 minuten geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

47 minuten geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

54 minuten geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

56 minuten geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

59 minuten geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

1 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

1 uur geleden