Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Popgroep BTS bij president Biden over anti-Aziatisch racisme

Popgroep BTS bij president Biden over anti-Aziatisch racisme

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse popgroep BTS brengt dinsdag een bezoek aan het Witte Huis, de ambtswoning van de Amerikaanse president, om iets te doen aan anti-Aziatisch racisme. President Biden en de K-pop-supersterren van BTS zullen "het belang van diversiteit en inclusie" bespreken, meldt het Witte Huis. Het is de bedoeling dat de BTS-leden als jeugdambassadeurs de boodschap van hoop en positiviteit over de wereld verspreiden.

Biden sprak zich al eerder uit over zijn inzet om geweld tegen Aziatische Amerikanen in zijn land tegen te gaan. Vorig jaar tekende hij een wet waarmee handhavers middelen tot hun beschikking kregen om haatmisdrijven te bestrijden, te onderzoeken en te rapporteren. Het zorgde er ook voor dat informatie over deze vorm van misdaad beter toegankelijk is voor gemeenschappen die ermee te maken hebben.

BTS ging eerder een samenwerking aan met VN-kinderorganisatie UNICEF voor Love Myself, een campagne tegen geweld. Ook trad de band op tijdens de vergadering van de Verenigde Naties. Het Witte Huis gaat de laatste tijd vaker in zee met beroemdheden om maatschappelijke problemen aan te kaarten.

Meer uit Buitenland

Zeventien vermisten na breken gletsjer in Italiaanse Alpen

BOLZANO (ANP/RTR) - Zeker zeventien mensen worden vermist na een breuk van een gletsjer in de Italiaanse Alpen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het aantal vermisten was eerder vastgesteld op tien.

1 uur geleden
Lichamen en overlevende gevonden na schipbreuk Zuid-Chinese Zee

BEIJING (ANP/AFP/DPA) - Na een schipbreuk op de Zuid-Chinese Zee zijn twaalf lichamen gevonden. De Chinese autoriteiten meldden dat maandag, twee dagen na het ongeval. Van de 27 personen die als vermist waren opgegeven is er maandagochtend ook één levend aangetroffen.

1 uur geleden
Rusland heft ook coronamaatregelen aan grenzen op

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heft 15 juli de coronamaatregelen op die van kracht waren aan de grenzen. Eerder had het land al vrijwel alle beperkingen ingetrokken die de verspreiding van het coronavirus moesten tegengaan. Zo vervielen bijvoorbeeld de mondkapjesplicht en beperkingen in de horeca.

2 uur geleden
Deense politie: schutter Kopenhagen heeft psychische problemen

KOPENHAGEN (ANP/AFP/DPA/RTR) - De man die zondag in Kopenhagen op omstanders schoot, heeft volgens de Deense politie "een lange geschiedenis van psychische problemen". Die ziet dan ook geen aanwijzingen voor terroristische motieven bij de 22-jarige dader, die is gearresteerd. Alles wijst er volgens de politie op dat de dader volstrekt willekeurig op voorbijgangers schoot en niet bepaalde mensen als doelwit zag.

4 uur geleden
32.000 mensen in Sydney moeten evacueren vanwege noodweer

SYDNEY (ANP/AFP/DPA/RTR) - Door het aanhoudende noodweer in de Australische stad Sydney is het aantal mensen dat opdracht heeft gekregen te evacueren opgelopen tot zo'n 32.000. Het waterpeil in de rivieren stijgt sneller dan verwacht. En ook maandag blijft het waarschijnlijk hevig regenen, voordat het weer dinsdag naar verwachting eindelijk weer wat droger wordt.

7 uur geleden
Onderzoek: minder pubs dan ooit in Wales en Engeland

LONDON (ANP/AFP) - Het aantal pubs in Engeland en Wales is gedaald tot het laagste niveau ooit, zo blijkt uit een maandag verschenen onderzoeksrapport van vastgoedadviseur Altus Group. In de eerste helft van dit jaar daalde het aantal pubs er voor het eerst tot onder de 40.000. Dat zijn er 7000 minder dan 10 jaar geleden. Hoofdoorzaken zijn de coronapandemie en de stijgende kosten van het uitbaten van een kroeg.

8 uur geleden
Deense koninklijke familie geschokt door schietpartij Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense koninklijke familie heeft zondagavond in een verklaring laten weten dat haar gedachten en medeleven uitgaan naar de slachtoffers van de schietpartij in Kopenhagen. Eerder op de avond werd bekendgemaakt dat er "meerdere doden" zijn gevallen bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad.

13 uur geleden