Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poorten van Vondelpark in Amsterdam opnieuw dicht

Poorten van Vondelpark in Amsterdam opnieuw dicht

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft dinsdag opnieuw tijdelijk de toegang tot het Vondelpark gesloten. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen.

Het is de vijfde dag in korte tijd dat de gemeente het park sluit. Vorige week was het er ook steeds te druk, alleen maandag hoefde de gemeente de poorten van het park 's middags niet te sluiten.

De gemeente roept mensen op drukke plekken te mijden en 1,5 meter afstand te houden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Metronetwerk Amsterdam ligt plat door storing

AMSTERDAM (ANP) - Alle metrolijnen in Amsterdam liggen plat door een systeemstoring. Dat meldt vervoerbedrijf GVB. Het gaat om de lijnen 50, 51, 52, 53 en 54. Een GVB-woordvoerster kan nog niets zeggen over de duur van de storing.

33 minuten geleden
Burgemeesters blijven pleiten voor heropenen terrassen

UTRECHT (ANP) - Hoewel minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) al heeft aangegeven dat de terrassen voorlopig nog niet open mogen, doen burgemeesters in het Veiligheidsberaad maandag toch opnieuw een appèl op het kabinet. Zij geven aan dat in hun gemeentes mensen steeds vaker en massaler de openbare ruimte intrekken en dat dit steeds lastiger is te handhaven.

2 uur geleden
OM eist straffen tegen minderjarige 'pedohunters'

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag werkstraffen en voorwaardelijke jeugddetentie geëist tegen twee minderjarige jongens uit Arnhem en Velp. De twee zouden in oktober vorig jaar betrokken zijn geweest bij zogenoemde 'pedohuntzaken' in Arnhem. In die maand waren er tien van zulke voorvallen in de stad. Bij de laatste pedohuntzaak werd een 73-jarige Arnhemmer op straat zo zwaar mishandeld dat hij aan de gevolgen daarvan overleed.

2 uur geleden
Meerdere ziekenhuizen steunen oproep heropenen terrassen

DEN HAAG (ANP) - De oproep van de burgemeesters van grote steden om terrassen te heropenen, krijgt bijval van ziekenhuizen. Lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam Universitair Medisch Centra (UMC) Mark Kramer is het eens met hun dringende verzoek om de buitenruimten gereguleerd te heropenen. Eerder liet de bestuursvoorzitter van het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis al weten dat hij de oproep van de burgemeesters steunt.

3 uur geleden
Horeca wil snellere vaccinatie om open te kunnen

DEN HAAG (ANP) - De horeca wil dat het kabinet vaart maakt met het vaccineren. Dan kan de horeca sneller helemaal open in plaats van gedeeltelijk, met alleen de terrassen open. Zondag zei het demissionaire kabinet na het Catshuisoverleg dat eventuele versoepelingen pas per 28 april mogelijk zouden zijn, mits de cijfers het toelaten. "Als je enige taak als overheid is het vaccinatiebeleid op orde krijgen en het is aan alle kanten één groot drama, dan kun je erop wachten dat je kunt blijven schuiven met data", zegt horecaondernemer Johan de Vos uit Breda.

4 uur geleden
Jaar celstraf voor hoofdverdachten fipronilaffaire

ZWOLLE (ANP) - De twee hoofdverdachten in de zogeheten fipronilaffaire zijn maandag veroordeeld tot ieder een jaar celstraf. De 35-jarige Martin van de B. uit Barneveld en de 28-jarige Mathijs IJ. uit Nederhemert hebben de volksgezondheid in gevaar gebracht, zo oordeelt de rechtbank in Zwolle. Ze bestreden bloedluis in stallen van kippenboeren met fipronil, een insecticide die niet gebruikt mag worden bij de productie van voedingsmiddelen.

4 uur geleden
Afgelopen week 5554 avondklokboetes uitgeschreven

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft de afgelopen week 5554 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Afgelopen weekend beëindigde de politie 47 illegale feesten.

7 uur geleden