Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polsstokhoogspringer Vloon sluit seizoen af met WK-limiet

Polsstokhoogspringer Vloon sluit seizoen af met WK-limiet

CESANO MADERNO (ANP) - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft in zijn laatste wedstrijd van dit seizoen voldaan aan de limiet voor deelname aan de WK van volgend jaar in Eugene. De 27-jarige Vloon sprong in de Italiaanse stad Cesano Maderno, nabij Milaan, over 5,81 meter. Daarmee zat hij 1 centimeter boven de WK-limiet.

De polsstokhoogspringers kwamen in actie in een stadspark, Palazzo Arese Borromeo. Vloon sloot daar zijn seizoen op een mooie manier af. De achtvoudig Nederlands kampioen verbeterde dit jaar zijn nationaal record met maar liefst 15 centimeter en bracht het op 5,96 meter. Vloon debuteerde ook op de Olympische Spelen. Hij wist zich in Tokio met een hoogte van 5,75 meter te plaatsen voor de finale, maar daarin was hij een van de eerste uitvallers omdat hij niet over 5,70 kwam.

De WK atletiek worden volgend jaar van 15 tot en met 24 juli gehouden in de Amerikaanse stad Eugene.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor breekt met zijn coach Sluiter

AMSTELVEEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor werkt niet langer samen met Raemon Sluiter als zijn trainer. De tweede tennisser van Nederland zegt dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging na een "verschil van inzichten in bepaalde manieren van spelen, mentaal en fysiek". De mondiale nummer 96 noemt in de podcast De Tennistafel de samenwerking van bijna twee jaar "een mooie tijd met ups en ook een paar downs".

2 uur geleden
Abdi kondigt aanval Europees record aan in marathon Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Belgische atleet Bashir Abdi wil zondag 16 april in de marathon van Rotterdam een aanval doen op zijn Europees record. De organisatie kondigde de komst aan van de geboren Somaliër, die in het najaar van 2021 zijn recordtijd van 2.03.36 liep in de Maasstad.

4 uur geleden
Zieke atleten Van Es en Laros missen EK veldlopen

ARNHEM (ANP) - Atlete Diane van Es slaat zondag de EK veldlopen in Turijn over. De regerend Nederlands kampioene op de 5000 meter is ziek, meldt de Atletiekunie. Silke Jonkman blijft als enige Nederlandse over in de vrouwencross.

6 uur geleden
Hopman Cup terug op tenniskalender: van Perth naar Nice

NICE (ANP) - Het tennistoernooi om de Hopman Cup keert in 2023 terug op de kalender. Het officieuze WK voor gemengde landenteams verhuist van Australië naar Frankrijk én van de winter naar de zomer, meldt de internationale tennisfederatie ITF. De eerstvolgende editie is van 19 tot en met 23 juli in Nice.

6 uur geleden
Marathon met airconditioning mogelijk bij Zomerspelen in Qatar

DOHA (ANP) - Qatar kan zijn ingenieuze airconditioning in de voetbalstadions in de strijd gooien bij de werving van de Olympische Spelen van 2036. Zelfs de olympische marathon kan worden gelopen over een parcours dat door middel van airco's wordt gekoeld, zegt ingenieur Saud Abdulaziz Abdul Ghani, die dertien jaar werkte aan de koelsystemen in zeven van de acht stadions die tijdens het WK worden gebruikt.

8 uur geleden
Cubaanse vrouwen mogen na meer dan 60 jaar weer boksen

HAVANA (ANP) - Vrouwen mogen na meer dan zestig jaar weer boksen in Cuba. De sportautoriteit van het land kondigde het nieuws aan op een speciaal belegde persconferentie in hoofdstad Havana. De sport was sinds de revolutie van 1959 onder leiding van Fidel Castro verboden. Het oordeel destijds was dat boksen te gevaarlijk was voor vrouwen.

10 uur geleden
Neymar dankt God voor zijn snelle herstel

DOHA (ANP) - Neymar dankt God dat hij alweer in actie kon komen in de achtste finale van het WK tegen Zuid-Korea (4-1). "Ik kan Hem alleen maar dankbaar zijn", zei hij op een persconferentie. "Ik ben echt even bang geweest dat het WK voor mij voorbij zou zijn. Maar gelukkig was het mij gegund om weer te spelen."

19 uur geleden