Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

Na het zilver in 2015 en het brons in 2017 volgde in 2019 de historische gouden plak op het WK in Japan. Polman floreerde op dat toernooi en werd uitgeroepen tot beste speelster. Daarna was het gedaan met de successen: uitgeschakeld in de kwartfinales van de Olympische Spelen in Tokio, negende op het WK van 2021 en zesde op het EK van 2022.

"Als je goud hebt gewonnen, komt er meer druk bij. We kregen ook te maken met veel wisselingen, zwangere speelsters en blessures. Tijdens de toernooien leidde het ertoe dat we elkaar een beetje kwijtraakten. Het was zoeken naar het gevoel, naar elkaar, naar het spel", vertelt Polman op sportcentrum Papendal, waar de ploeg zich de afgelopen week voorbereidde op het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen, dat donderdag begint voor Oranje met een wedstrijd tegen Argentiniƫ.

Proces ingegaan

Dat goede gevoel en vertrouwen in elkaar zijn helemaal terug, zegt Polman, die afgelopen zomer ook haar debuut maakte in de televisiewereld als presentatrice van het SBS6-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit.

"Soms is verliezen niet erg. We zijn na het vorige EK als ploeg een proces ingegaan, waarin we eerlijk en open naar elkaar hebben uitgesproken wat we niet meer willen en hoe we het beter kunnen doen. Dat proces is afgerond en het is goed geweest. Er is rust gekomen. Speelsters durven nu op te staan, zich meteen uit te spreken, maar we hebben ook duidelijke regels. We mogen elkaar niet meer verliezen en dat gaat ook niet meer gebeuren, ik meen dat bloedserieus. Ik merk in deze ploeg een vergelijkbaar vertrouwen in elkaar als op het WK in 2019."

Polman onderging eind augustus nog een knieoperatie, maar naar eigen zeggen is ze volledig hersteld. "Ik heb gelukkig veel wedstrijden kunnen spelen bij mijn club Rapid Boekarest. Ik ben fit en voel me vrij in mijn hoofd. Ik heb het gevoel dat ik alles van mezelf kan geven en naar dat gevoel heb ik gesnakt", zegt de opbouwspeelster. "Mijn knie wordt nooit meer hetzelfde, daar ben ik eerlijk in. Maar ik ben zo blij dat ik er nog bij ben; ik geniet van elke wedstrijd die ik kan spelen. Ik hoop weer als vanouds te schitteren en een medaille te winnen, want dat wordt nu wel weer eens tijd."

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

1 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

1 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

3 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

3 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

3 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. Belgiƫ, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

4 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

4 uur geleden