Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

Na het zilver in 2015 en het brons in 2017 volgde in 2019 de historische gouden plak op het WK in Japan. Polman floreerde op dat toernooi en werd uitgeroepen tot beste speelster. Daarna was het gedaan met de successen: uitgeschakeld in de kwartfinales van de Olympische Spelen in Tokio, negende op het WK van 2021 en zesde op het EK van 2022.

"Als je goud hebt gewonnen, komt er meer druk bij. We kregen ook te maken met veel wisselingen, zwangere speelsters en blessures. Tijdens de toernooien leidde het ertoe dat we elkaar een beetje kwijtraakten. Het was zoeken naar het gevoel, naar elkaar, naar het spel", vertelt Polman op sportcentrum Papendal, waar de ploeg zich de afgelopen week voorbereidde op het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen, dat donderdag begint voor Oranje met een wedstrijd tegen Argentinië.

Proces ingegaan

Dat goede gevoel en vertrouwen in elkaar zijn helemaal terug, zegt Polman, die afgelopen zomer ook haar debuut maakte in de televisiewereld als presentatrice van het SBS6-reisprogramma Beter Laat Dan Nooit.

"Soms is verliezen niet erg. We zijn na het vorige EK als ploeg een proces ingegaan, waarin we eerlijk en open naar elkaar hebben uitgesproken wat we niet meer willen en hoe we het beter kunnen doen. Dat proces is afgerond en het is goed geweest. Er is rust gekomen. Speelsters durven nu op te staan, zich meteen uit te spreken, maar we hebben ook duidelijke regels. We mogen elkaar niet meer verliezen en dat gaat ook niet meer gebeuren, ik meen dat bloedserieus. Ik merk in deze ploeg een vergelijkbaar vertrouwen in elkaar als op het WK in 2019."

Polman onderging eind augustus nog een knieoperatie, maar naar eigen zeggen is ze volledig hersteld. "Ik heb gelukkig veel wedstrijden kunnen spelen bij mijn club Rapid Boekarest. Ik ben fit en voel me vrij in mijn hoofd. Ik heb het gevoel dat ik alles van mezelf kan geven en naar dat gevoel heb ik gesnakt", zegt de opbouwspeelster. "Mijn knie wordt nooit meer hetzelfde, daar ben ik eerlijk in. Maar ik ben zo blij dat ik er nog bij ben; ik geniet van elke wedstrijd die ik kan spelen. Ik hoop weer als vanouds te schitteren en een medaille te winnen, want dat wordt nu wel weer eens tijd."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden