Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politievakbond: genoeg inzet bij jaarwisseling goede zaak

Politievakbond: genoeg inzet bij jaarwisseling goede zaak

LEUSDEN (ANP) - Volgens politievakbond ACP is het "belangrijk" en "een goede zaak" dat er tijdens de jaarwisseling voldoende politiemensen aan het werk zijn, zegt voorzitter Gerrit van de Kamp. "Het is logisch dat dit gebeurt gezien de bijzondere omstandigheden. De politie neemt de voorbereidingen voor oud en nieuw heel serieus."

Vrijdag liet de landelijke korpsleiding weten dat er tijdens de jaarwisseling in het hele land "fors meer" agenten ingezet worden om de orde te handhaven. Aanleiding voor de extra inzet is zowel het vuurwerkverbod als het "maatschappelijk ongenoegen" in de samenleving wegens coronabeperkingen.

Hoewel er bij de politie sprake is van hoge werkdruk en onderbezetting begrijpt Van de Kamp de extra inzet wel. "Oud en nieuw is van oudsher een nacht waarin veel capaciteit wordt ingezet. Politiemensen zelf vinden het ook belangrijk dat ze met voldoende mensen aanwezig zijn. Belangrijk is wel dat ze in de periode erna voldoende rust krijgen."

Extra boa's

Ook boa's worden waarschijnlijk extra ingezet tijdens de jaarwisseling, zegt voorzitter van de Nederlandse BOA-bond Ruud Kuin. "We zijn in ieder geval in Amsterdam al gevraagd om tijdens de jaarwisseling te werken. We zijn de concrete plannen nog aan het uitdenken en bespreken dit ook met de politie."

Het lijkt Kuin "niet verstandig" dat ook boa's de straat op gaan met oud en nieuw. "Vorig jaar moesten boa's op meerdere plekken al vroeg op de avond van straat gehaald worden, omdat het te gevaarlijk voor ze was. Dit jaar is het waarschijnlijk wat rustiger vanwege het vuurwerkverbod, maar het is tegelijkertijd veel minder goed te voorspellen hoe mensen zich gaan gedragen." Met een "lege riem" kunnen boa's niets beginnen tegen agressie, aldus Kuin. "Dus dat is een groot risico. Als we al de straat opgaan, dan moet de samenwerking met de politie heel goed geregeld zijn."

Meer uit Binnenland

Deel Zomercarnaval voortaan achter hek en zonder sterke drank

ROTTERDAM (ANP) - De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

31 minuten geleden
Wekelijkse instroom asielzoekers opnieuw hoger dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 1300 mensen hebben vorige week asiel aangevraagd in Nederland. In dezelfde week vorig jaar registreerde Nederland zo'n duizend asielzoekers. Voor de negende week op rij ligt de instroom hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

1 uur geleden
Hof doet op 14 maart uitspraak in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Het gerechtshof in Leeuwarden doet op 14 maart uitspraak in de Mallorcazaak. Dat werd duidelijk bij aanvang van de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling.

1 uur geleden
Verkenner Plasterk ontvangt vier leiders in tweede gespreksronde

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk probeert de formatie in beweging te brengen in een tweede gespreksronde met in elk geval de fractieleiders van de VVD, NSC, PVV en BBB. Dit zijn de beoogde coalitiepartners van PVV-leider Geert Wilders. De twee eerstgenoemde partijen reageren evenwel terughoudend op zijn uitgestoken hand. De verkiezingsuitslag en de uiteenlopende posities van partijen maken het moeilijk voor de verkenner om een logische vervolgstap te bedenken.

7 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Mallorcazaak komende drie weken

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep in de Mallorcazaak begint maandag. De zittingen zijn de komende drie weken in het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling. De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

7 uur geleden
Commando hoort wellicht of hij cel in moet om drugs en wapens

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer in de rechtbank in Arnhem doet maandag mogelijk uitspraak in de zaak tegen commando Sil A. De 44-jarige militair van het Korps Commandotroepen wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand een gevangenisstraf van zes jaar.

7 uur geleden
Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

17 uur geleden