Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

Wim Groeneweg, voorzitter van politievakbond ACP, vindt het "tijd worden dat de KNVB en voetbalclubs hard optreden". Een woordvoerster van de NPB noemt het "logisch dat de KNVB en ook gemeenten om tafel gaan om te kijken hoe dit in toom te houden". Zij noemt het "schofterig" hoe de Ajax-aanhangers tekeer zijn gegaan.

Groeneweg stelde op X, voorheen Twitter: "Het is vreselijk om te zien hoe het in Amsterdam vandaag uit de hand is gelopen. Niet door goedwillende supporters, maar door relschoppers, #hooligans. Gelukkig zagen we dit weekend veel wedstrijden waar het wel goed ging. Het is tijd dat de #knvb en voetbalclubs hard optreden."

Feest

De woordvoerster van de NPB benadrukt dat dit soort ongeregeldheden ten koste gaan van goedwillende supporters. "Op zich zou dit een feest moeten zijn, een leuk spel voor iedereen. Het is in- en intriest. Als je weet hoeveel capaciteit er steeds op gaat aan dit soort inzet. Dat is de reden dat we niet in de wijk zijn. Als je dit blijft vragen van de politie, moet je je beseffen dat dit ten koste gaat van andere capaciteit. Óf je zorgt voor meer agenten óf je zorgt voor betere naleving van bijvoorbeeld de stadionverboden en de meldplicht van mensen."

De ongeregeldheden ontstonden nadat de voetbalklassieker Ajax - Feyenoord werd gestaakt. Er werden stenen, flessen en vuurwerk naar de ME gegooid die uiteindelijk traangas gebruikte om de rust te laten weerkeren.

Meer uit Binnenland

Hoekstra over COP28: kans op succes niet bijster groot

DEN HAAG (ANP) - In een wereld van oorlog en conflict en van botsende grootmachten die hun eigen belang behartigen is de kans op succes op de klimaattop COP28 niet bijster groot. Dat zegt EU-klimaatonderhandelaar Wopke Hoekstra aan de vooravond van de klimaattop in Dubai in een interview met NRC.

3 minuten geleden
Rutte en Bruins Slot blij dat Nederlandse gijzelaar vrij is

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte en buitenlandminister Hanke Bruins Slot zijn blij dat de Nederlandse gijzelaar Ofir Engel is vrijgelaten door Hamas. "Na deze afschuwelijke tijd kan hij nu eindelijk worden herenigd met zijn familie en vrienden", schrijft Rutte op X. Engel was de enige Nederlander die werd vastgehouden in de Gazastrook.

2 uur geleden
Ondanks kritiek staande ovatie voor Yeşilgöz, die steun ervaart

UTRECHT (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz voelt zich ondanks stevige kritiek van VVD-leden gesteund om op inhoud te gaan onderhandelen met PVV, NSC en BBB. Dat zei ze na afloop van een drukbezochte partijbijeenkomst in Utrecht over haar besluit om een kabinet met de PVV alleen te gedogen, en niet volwaardig mee te regeren.

2 uur geleden
Kans op gladheid, wegbeheerders strooien preventief zout

DEN HAAG (ANP) - In een groot deel van Nederland wordt woensdagavond preventief zout gestrooid om de verwachte gladheid te bestrijden. Zo laat de gemeente Leiden weten te strooien op doorgaande auto- en fietsroutes en bruggen. In Rotterdam rijden zo'n zestig strooiwagens woensdagavond een strooiroute, meldt de gemeente op X. Ook in Apeldoorn, Pijnacker-Nootdorp en Hulst zijn de zoutstrooiers onderweg.

3 uur geleden
Wilders beticht Omtzigt van 'Haagse spelletjes' in verkenning

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt (NSC) maakt zich volgens PVV-leider Geert Wilders schuldig aan "Haagse spelletjes", omdat de NSC-leider eerst toezeggingen van Wilders wil voordat het tot onderhandelen tussen de twee komt. "Dat is de oude bestuurscultuur en het machtsdenken van CDA 2.0", bijt Wilders zijn potentiële coalitiepartner toe op X.

4 uur geleden
VVD'ers op bijeenkomst willen vooral dat partij wel meeregeert

UTRECHT (ANP) - Ruim 350 voor- en tegenstanders van het besluit van VVD-leider Dilan Yeşilgöz om een centrumrechts kabinet met PVV, NSC en BBB als een gedoogpartner mogelijk te maken, kwamen woensdagavond op een partijbijeenkomst bijeen om stoom af te blazen over die keuze. Er waren steunbetuigingen voor deze koers, maar veel meer afwijzingen. Een oproep van een van de VVD-leden om niet te gedogen, maar volwaardig mee te regeren werd met luid en lang applaus ontvangen.

4 uur geleden
COA zet extra bewaking in bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft extra bewaking ingezet bij het aanmeldcentrum in Ter Apel omdat de veiligheid daar onder druk staat. Dat meldt de organisatie woensdag. Ook wordt extra personeel geworven.

5 uur geleden