Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politieke beschouwingen openen met discussie over het debat zelf

Politieke beschouwingen openen met discussie over het debat zelf

DEN HAAG (ANP) - Het parlement is aan de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een uitgebreide discussie over de manier waarop het debat wordt gevoerd. Het ging over de volgorde waarin de fractievoorzitters aan het woord zouden komen, de staat van de formatie en de mogelijkheden om nog iets in te brengen over de begroting.

GroenLinks-leider Jesse Klaver stelde voor om de volgorde waarin de partijen in de Kamer aan het woord komen aan te passen zodat de grootste partijen eerst mochten. PVV-leider Geert Wilders, die als eerste het woord zou krijgen, reageerde daar geïrriteerd op. Het was volgens hem een doorzichtige poging om te voorkomen dat hij als eerste het woord zou krijgen. Uiteindelijk bood Sophie Hermans, die namens de VVD het woord voerde, aan dat Wilders eerst mag.

Pieter Omtzigt, die een eenmansfractie vormt, vroeg in de ochtend een brief over de stand van zaken in de formatie. Hij wilde weten of het zittende demissionaire kabinet denkt de begroting voor 2022 nog uit te moeten voeren. Pieter Heerma van het CDA was daar op tegen. "Als mensen een debat over de formatie willen voeren, moeten ze een debat over de formatie aanvragen." VVD en ChristenUnie sloten zich daarbij aan.

Meer uit Binnenland

Verdachte moord Silvana Heber blijft in de cel

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag bepaald dat de 41-jarige verdachte van de moord op Silvana Heber uit Hoogeloon negentig dagen langer blijft vastzitten. Het lichaam van de 36-jarige vrouw werd op 22 november gevonden in in het bosgebied Half Mijl tussen Vessem en Veldhoven. Zij was sinds 19 november vermist. Die dag arresteerde de politie de verdachte, de ex-vriend van de vrouw.

7 minuten geleden
Mercatorplein Amsterdam rond duel Marokko veiligheidsrisicogebied

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens het WK-duel tussen Marokko en Canada zijn donderdag in Amsterdam-West drie veiligheidsrisicogebieden van kracht. Het gaat om het Mercatorplein, Plein '40-'45 en de Burgemeester de Vlugtlaan. Daartoe is besloten omdat deze wedstrijd wordt gezien als risicowedstrijd, op basis van informatie die is verkregen na de rellen van zondag die volgden op het duel Marokko-België.

14 minuten geleden
2 maanden cel voor man die na dodelijk ongeluk weer te snel rijdt

ALKMAAR (ANP) - De rechter heeft een man uit Julianadorp (Noord-Holland) donderdag veroordeeld tot twee maanden cel omdat hij onder invloed te snel reed, terwijl hij eigenlijk niet mocht rijden vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De man werd in 2019 veroordeeld voor een fataal verkeersongeval, waarbij zijn rijbevoegdheid vijf jaar werd ontzegd. Ook werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

28 minuten geleden
Luchthaven Rotterdam: alles aan doen om hinder te verminderen

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam The Hague Airport (RTHA), de derde luchthaven van Nederland, wil er alles aan doen om de hinder door het vliegveld in te perken. Dit om vanaf 2025 eventueel meer vluchten van en naar het vliegveld mogelijk te maken.

37 minuten geleden
Politiebond ACP verwacht niet opnieuw rellen na wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Wim Groeneweg van de politiebond ACP heeft goede hoop dat het na de volgende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal niet opnieuw onrustig wordt in Nederlandse steden. Hij denkt dat er na de negatieve reacties op wat zondag is gebeurd, waarschijnlijk niet veel mensen zijn die een herhaling willen. "Als supporters na de wedstrijd van donderdag de straat opgaan, zal dat vermoedelijk vooral zijn om een feestje te vieren", aldus Groeneweg.

40 minuten geleden
Horeca: muziek zachter zetten gaat ten koste van de beleving

DEN HAAG (ANP) - In de horeca zal het zachter zetten van de muziek ten koste gaan van de beleving. "De bezoekers blijven dan weg en gaan naar andere plekken om harde muziek te beleven", reageert Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op een advies van de Gezondheidsraad.

1 uur geleden
Gelderland: doodschieten wolf misschien niet te voorkomen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland maakt zich zorgen dat een jonge wolf in Het Nationale Park De Hoge Veluwe misschien doodgeschoten moet worden. Volgens de provincie zijn er op dit moment geen middelen meer om het dier af te schrikken in een acute situatie, waarmee doodschieten voorkomen zou kunnen worden. Dat is volgens de provincie het gevolg van het verbod dat de rechter woensdag uitvaardigde op het beschieten van een wolf met een paintballgeweer.

1 uur geleden