Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politieke beschouwingen openen met discussie over het debat zelf

Politieke beschouwingen openen met discussie over het debat zelf

DEN HAAG (ANP) - Het parlement is aan de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een uitgebreide discussie over de manier waarop het debat wordt gevoerd. Het ging over de volgorde waarin de fractievoorzitters aan het woord zouden komen, de staat van de formatie en de mogelijkheden om nog iets in te brengen over de begroting.

GroenLinks-leider Jesse Klaver stelde voor om de volgorde waarin de partijen in de Kamer aan het woord komen aan te passen zodat de grootste partijen eerst mochten. PVV-leider Geert Wilders, die als eerste het woord zou krijgen, reageerde daar geïrriteerd op. Het was volgens hem een doorzichtige poging om te voorkomen dat hij als eerste het woord zou krijgen. Uiteindelijk bood Sophie Hermans, die namens de VVD het woord voerde, aan dat Wilders eerst mag.

Pieter Omtzigt, die een eenmansfractie vormt, vroeg in de ochtend een brief over de stand van zaken in de formatie. Hij wilde weten of het zittende demissionaire kabinet denkt de begroting voor 2022 nog uit te moeten voeren. Pieter Heerma van het CDA was daar op tegen. "Als mensen een debat over de formatie willen voeren, moeten ze een debat over de formatie aanvragen." VVD en ChristenUnie sloten zich daarbij aan.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 weken geleden
Het horroverhaal met de beste toneelspelers maar de meest slechte landbestuurders begint weer. Rutte die al lang niet meer geloofwaardig is (en zichzelf ook steeds uitlacht), die snotneus Jetten die Wilders de les wil lezen maar zelf wel steeds de formatie dwarsboomt met zijn grote liefde Ploumen (die trouwens ook erg ongeloofwaardig overkomt), Kaag die beter onder de grond kan kruipen van schaamte om haar grote liefde rutte eerst verrot te schelden en vervolgens weer bij hem in bed kruipt (en niemand vertrouwt dus waarom hebben zoveel mensen op haar gestemd??), Hoekstra die een partijtje met 6 zetels overhoudt. Stop met deze onzin en volksverlakkerij en schrijf nieuwe verkiezingenuit dan zijn tenminste Kaag en Hoekstra al uitgerangeerd

Meer uit Binnenland

Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken

NIJMEGEN (ANP) - Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het Goffertstadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het bestuur van voetbalclub NEC ondersteunt het onderzoek.

47 minuten geleden
Jan Slagter verplicht coronabewijs bij Omroep Max

HILVERSUM (ANP) - Omroep MAX-baas Jan Slagter eist van studiobezoekers dat ze een geldig coronabewijs kunnen tonen. Binnenkort wil hij ook medewerkers van Omroep MAX verplichten een vaccinatiebewijs te hebben of een negatief testbewijs. Dat vertelde hij maandag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

1 uur geleden
Buitenlandminister Knapen: Rusland gooit deur naar NAVO dicht

LUXEMBURG (ANP) - Met het terugtrekken van zijn diplomaten op het NAVO-hoofdkwartier sluit Rusland de deur naar de NAVO, zegt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen. Hij betreurt de nieuwe ronde in de reeks van onvriendelijkheden tussen Rusland en het westerse bondgenootschap. "Dit kan natuurlijk niet zo voort blijven duren."

1 uur geleden
Slob gaat praten met Omroep Gelderland, die voetbalstadions mijdt

DEN HAAG (ANP) - Mediaminister Arie Slob wil in gesprek met Omroep Gelderland, nu de regionale zender om veiligheidsredenen besloten heeft geen verslag meer te doen rondom voetbalstadions en bij risicodemonstraties. Dat laat de bewindsman weten in een tweet.

1 uur geleden
Verdachte opgepakt van bedreigen medewerker NPO-programma

HILVERSUM (ANP) - De politie heeft een 21-jarige Rotterdammer opgepakt die wordt verdacht van het bedreigen van een medewerker van een NPO-programma. De politie heeft niet bekendgemaakt om welk programma of welke omroep het gaat.

2 uur geleden
IND heeft kwart asielaanvragen Afghaanse evacués afgerond

DEN HAAG (ANP) - Van de circa tweeduizend Afghanen die in augustus werden geëvacueerd, heeft ruim een kwart inmiddels te horen gekregen dat zij voorlopig in Nederland mogen blijven. Het gaat om 560 evacués die de afgelopen weken een asielbesluit hebben gehad, meldt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

4 uur geleden
Verdachte van aanslag op Poolse supermarkt zwijgt

HAARLEM (ANP) - Sersinio D., die verdacht wordt van een aanslag op een Poolse supermarkt in Aalsmeer, heeft maandag bij de eerste niet-inhoudelijke zitting in zijn zaak gezwegen. De 20-jarige man wilde niets kwijt over waarvoor hij terechtstaat.

4 uur geleden