Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiechefs worden uit functie ontheven

Politiechefs worden uit functie ontheven

DEN HAAG (ANP) - Drie teamchefs van een afdeling bij het landelijke politiekorps worden uit hun functie ontheven. Dat zegt een woordvoerster van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie na een bericht hierover in NRC.

Het gaat om drie teamchefs van het zogenoemde Landelijk Internationaal Rechtshulp Centrum (LIRC), dat verantwoordelijk is voor de informatie-uitwisseling en samenwerking tussen Nederland en alle landen van de wereld op het gebied van de justitiële en politiële rechtshulp. "Ze gaan over enkele weken weg als leidinggevende. Er wordt voor hen nog naar iets anders gezocht. Ze zijn niet op non-actief gesteld", aldus de woordvoerster.

Ze moeten weg wegens interne onrust en spanningen. "Op de afdeling LIRC is de situatie al enige tijd en in toenemende mate onrustig. Daarnaast zijn de verhoudingen binnen de leiding van het LIRC gespannen. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van het welzijn van de medewerkers, de samenwerking in het team en de kwaliteit van het werk, heeft de eenheidsleiding besloten dat de teamchefs op korte termijn afscheid nemen van het LIRC", aldus de woordvoerster.

Onrust

Binnen de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie is al geruime tijd onrust en er zou sprake zijn van misstanden, zoals machtsmisbruik, vriendjespolitiek, wegkijkgedrag en discriminatie. Eind vorig jaar werd bekend dat op aandringen van de politievakbonden ACP en NPB een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar deze praktijken.

Inmiddels lopen er meerdere onderzoeken naar de oorzaken van de onrust. "Op basis van de uitkomsten gaan we werken aan structurele verbeteringen", aldus de woordvoerster.

Meer uit Binnenland

OM in beroep tegen uitspraak over fatale steekpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie tekent hoger beroep aan tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, die vorige week besloot geen straffen op te leggen in een zaak over een dodelijke steekpartij bij een coffeeshop in Amsterdam Osdorp. Daarbij kwam een 29-jarige man om het leven.

37 minuten geleden
EU roept Utrecht uit tot meest concurrerende regio van Europa

UTRECHT (ANP) - De regio Utrecht is volgens de Europese Unie de economisch meest competitieve regio van Europa. Een delegatie uit Utrecht nam maandagmiddag in Brussel de prijs voor de Regional Competitiveness Index (RCI) in ontvangst, een onderscheiding die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Utrecht heeft de beste concurrentiepositie, oordeelde de EU. Het liet ruim 230 andere regio's in Nederland en daarbuiten achter zich.

55 minuten geleden
WODC: journalisten zien niks in taakstrafverbod voor geweldplegers

DEN HAAG (ANP) - Journalisten lijken weinig te zien in een taakstrafverbod voor geweld tegen journalisten, meldt het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) op basis van een onderzoek van de Erasmus Universiteit. Het verbod dwingt rechters om daders op zijn minst een onvoorwaardelijke celstraf op te leggen. De strafmaat zou volgens onderzoekers naar verwachting sowieso weinig effect hebben omdat het agressieve gedrag vaak een impulsieve aard lijkt te hebben.

1 uur geleden
Nog altijd onduidelijk hoe zaak kroongetuige Marengo verder zal gaan

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk hoe de behandeling van de zaak van Marengo-kroongetuige Nabil B. verder zal gaan. Mogelijk wordt de volgende zitting waarin hij aan bod komt uitgesteld. Dat zei de voorzitter van de rechtbank bij de hervatting van het megaproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

2 uur geleden
Ook Belastingdienst wil apps als TikTok weren van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen, uit vrees dat die gebruikt zouden kunnen worden om mensen te bespioneren. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de dienst het kabinet hierin volgt. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) deed vorige week al een dringende oproep hiertoe aan rijksambtenaren, naar aanleiding van een advies van inlichtingendienst AIVD.

3 uur geleden
VPRO: Wim de Bie sprak geweten van progressief Nederland aan

DEN HAAG (ANP) - Wim de Bie riep tijdens zijn carrière op om niet achter de massa aan te lopen, en sprak decennia lang het geweten aan van progressief denkende Nederlanders. Dat zegt algemeen directeur Lennart van der Meulen namens de VPRO in een verklaring over de overleden cabaretier en schrijver.

3 uur geleden
Kees van Kooten gaat niet reageren op dood Wim de Bie

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

3 uur geleden