Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiechef: Feyenoord - Ajax gaat niet door bij staking

Politiechef: Feyenoord - Ajax gaat niet door bij staking

ROTTERDAM (ANP) - Als de staking van de politievakbonden zondag doorgaat, wordt de voetbalwedstrijd Feyenoord - Ajax afgelast. Dat zei de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke zondag tijdens een kort geding over de staking.

Volgens Westerbeke verzamelen supporters zich nu al her en der in de stad. Als de wedstrijd verplaatst zou moeten worden, wordt de klassieker gespeeld op 19 mei en dat is midden in de week van het Eurovisie Songfestival dat ook plaatsvindt in Rotterdam.

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hebben voorgesteld om zondag tijdens de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen. Ze hebben daarover hun achterban gepeild. Of de werkonderbreking echt doorgaat, zou zondagmorgen worden besloten. De gemeente Rotterdam heeft echter een kort geding aangespannen in een poging de actie, die plaats zou moeten vinden tussen 13.00 tot 15.00 uur, te voorkomen. De klassieker in De Kuip begint in principe om 14.30 uur.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

J. Davidse. 1 maand geleden
@bung 87: Meneer Bung, volgens aloude traditie komen supporters van Feyenoord bij de laatste training kijken om hun club te steunen. Niets mis mee, gaat al heel erg lang zo zonder problemen. Zou ook dit jaar goed zijn gegaan als de politie niet was gekomen om zaken te provoceren. Natuurlijk zijn er fans die in hun enthousiasme vergeten 1,5 meter afstand te houden, dat overkomt zelfs velen van onze kabinetsleden zoals we de hele coronaperiode hebben kunnen zien. Niet meer dan menselijk. Echter, in dit geval staat de politie gelijk paraat om de boel te laten escaleren. En als dat dan gebeurt gaan ze huilie huilie doen. De wapenstok erover en op de grond liggende arrestanten nog even laten toetakelen door een politie-bloedhond was inderdaad de bedoeling maar gebrek aan mankracht ter plaatse maakte dat misdadige plan onuitvoerbaar. Als het voetbalfans of anti-coronaregels-demonstranten zijn is de politie op bevel van de burgemeester er altijd snel bij om de boel op te ruien en een veldslag te creëren. Als het blm-demonstranten zijn maakt de politie de weg voor ze vrij, hoeveel er ook de coronaregels overtreden. En dan nu willen staken tijdens een potje voetbal? Zeker oververmoeit van al dat meppen met die wapenstok op vreedzame demonstranten. Mijn sympathie hebben ze niet, het beschermen van de burger is geen politietaak meer maar het neerslaan van protest tegen het heersende regime is de hoofdzaak geworden.
bung 87 1 maand geleden
politie heeft groot gelijk. tuig wat tijdens demonstraties met stenen enz gaat gooien moet je afranselen met de lange lat. ook onder supporters loopt tuig rond wat alleen uit is op rellen. ok die moet je afranselen tot ze om genade smeken. en dan geen gezeik over buitensporig geweld. de politie heeft lang genoeg de rust bewaard.
GebakkenBanaan 1 maand geleden
Jullie lopen achter. Feyenoord - Ajax gaat door!
J. Davidse. 1 maand geleden
Ik leg de schuld voor 100% bij de politie zelf. Zelfs bij vreedzame protesten tegen de coronaregels gingen agenten als bloeddorstige SS-ers tekeer om zoveel mogelijk schade aan te richten bij protesterende burgers. Met walging en afschuw hebben we de beelden kunnen zien van de ongeremde agressie door de Gestapo-knokploegen die de naam politie besmeurt hebben om dictatoriale wetten te verdedigen. 'Befehl ist Befehl' is een makkelijke uitvlucht voor niet zelfdenkende agenten die zich als beesten hebben gedragen omdat de Führer, in dit geval vaak een burgemeester, bevel geeft onschuldige mensen te mishandelen. Dat agenten en bestuurders hiermee weg komen toont duidelijk de staat van Nederland, niets meer dan een dictatuur waarin de rechtsprekende macht als een schoothondje bij het regime zit.

Meer uit Binnenland

NS-stations krijgen woensdag nieuwe omroepstem

UTRECHT (ANP) - De NS gaat vanaf woensdag een nieuwe omroepstem aan de reizigers introduceren. Stemactrice Karin van As neemt het stokje over van Tuffie Vos, die al 25 jaar op de Nederlandse treinstations te horen is. Woensdagochtend klinkt de nieuwe omroepstem voor het eerst op de stations Leiden Lammenschans en Soest-Zuid. Gedurende de dag komen daar steeds meer kleine treinstations bij. De NS verwacht dat de stem van Van As eind 2021 op alle stations in het land te horen is.

13 minuten geleden
Politie nam in 2020 ruim 1500 messen in beslag bij tieners

DEN HAAG (ANP) - De politie nam de afgelopen jaren meer messen en steekwapens in beslag bij jongeren in de leeftijd tot en met zeventien jaar. In 2020 werden 1565 messen in beslag genomen, in 2017 waren dat er nog 486. Ook waren meer tieners als verdachte betrokken bij een steekincident met een mes: 408 in 2020 tegen 162 in 2017, meldt de politie dinsdag.

15 minuten geleden
Diverse organisaties melden landelijke telefoonstoring

DEN HAAG (ANP) - Diverse organisaties, waaronder de ANWB, de gerechten en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), hadden dinsdagochtend te kampen met een landelijke telefoonstoring. Ook het Instituut Mijnbouwschade Groningen meldt de storing op zijn website. Rechtspraak.nl meldt op de site dat de rechtbanken en andere justitiële instanties "mogelijk niet telefonisch te bereiken" zijn.

21 minuten geleden
Politienummer 0900-8844 na storing weer bereikbaar

DEN HAAG (ANP) - In delen van het land had de politie in de nacht van maandag op dinsdag enige tijd te kampen met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer was hierdoor tijdelijk niet bereikbaar.

1 uur geleden
ANWB meldt storing, Wegenwacht telefonisch niet bereikbaar

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dinsdagochtend via Twitter met een landelijke technische storing te kampen. Daardoor is de Wegenwacht telefonisch niet bereikbaar.

1 uur geleden
Rode Kruis start reanimatiecursus op Instagram

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis start dinsdag met een reanimatiecursus op Instagram, genaamd ‘Life Saving Stories’. Hiermee hoopt de organisatie meer jongeren te bereiken, want volgens haar kunnen vijf op de zes jongeren niet reanimeren of een AED gebruiken, een apparaat dat het hartritme kan herstellen.

3 uur geleden
Eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar GGD

DEN HAAG (ANP) - Het eerste vaatje nieuwe haring gaat dinsdag naar de GGD GHOR Nederland. Voorzitter André Rouvoet krijgt de Hollandse Nieuwe op de vaccinatielocatie naast het Cars Jeans Stadion in Den Haag aangeboden door het Nederlands Visbureau.

5 uur geleden