Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiechef boos om dreigement aan adres politievlogger

Politiechef boos om dreigement aan adres politievlogger

UTRECHT (ANP) - Politiechef van de landelijke eenheid Jannine van den Berg is boos dat een agent van haar eenheid, politievlogger Jan-Willem Schut, is bedreigd. Schut werd via sociale media bedreigd door iemand die hem onder meer vroeg of "die kogelwerende vesten van de Nederlandse politie" bestand zijn tegen een kalasjnikov met "full metal jacket". "Hahahaha… Pas maar op …", zo staat in het bericht.

De afzender begint het bericht met de mededeling dat hij verwacht van Schut dat hij stopt met YouTube. De politievlogger heeft op dat kanaal, waar hij video’s plaatst waarin hij de kijkers wil meenemen in de wereld van de politie, circa 262.000 abonnees. De afzender vraagt de agent of hij Zembla heeft bekeken en stelt dat het helder en duidelijk is dat het Openbaar Ministerie en de politie "fascistische mannenbroeders zijn". Hij vervolgt zijn bericht met: "Ik zal mijn vrinden in The Netherlands opdracht geven jouw prive adres te achterhalen", om daarna "nog even" te vragen naar de kogelwerende vesten.

Schut zette het dreigement online en twitterde er over: "De dienst/dag nog even afsluiten met een fijn bericht. Toch maar weer even aangifte doen." Politiechef Van den Berg twittert zondag dat politiemensen een dikke huid hebben. "Maar bedreigingen als deze vinden we te ver gaan. Los of het juridisch voldoende is voor een aangifte, verdienen onze politiemensen zoals Jan Willem zulke reacties niet!"

Politiehond

Het televisieprogramma Zembla meldde eerder deze week na onderzoek dat over de inzet van een politiehond als wapen in Nederland nauwelijks iets is geregeld. Zembla deed dat onderzoek naar aanleiding van een incident in Rotterdam, waar een politiehond een verdachte zwaar verwondde.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de honden zelden na het eerste commando van de hondengeleider loslaten. Soms bijten ze zelfs door en moet er worden ingegrepen om de hond te laten stoppen. Een hond die niet zelf loslaat moet afgekeurd worden, maar de politie houdt daar geen registratie van bij. "Hondengeleiders kunnen hun eigen gang gaan omdat ze niet of onvoldoende gestuurd worden", stelde politiewetenschapper Jaap Timmer. Omdat er weinig is vastgelegd, is het ook moeilijk om hondengeleiders die te veel geweld gebruiken te vervolgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels

WINTERSWIJK (ANP) - In het Gelderse Winterswijk aan de grens met Duitsland heeft donderdag een boerenprotest plaatsgevonden. De demonstranten, onder hen ook mensen uit de bouw, kwamen bijeen op de Markt in het centrum van het dorp, waar vanaf een aanhanger de menigte werd toegesproken. De boeren demonstreerden tegen het stikstofbeleid.

2 uur geleden
'Openbaar vervoer moet dienstverlening 10 procent terugschroeven'

DEN HAAG (ANP) - De dienstverlening van het openbaar vervoer zal met zo'n 10 procent moeten inkrimpen. Op die manier denken de ov-bedrijven in de toekomst te kunnen overleven in een sector die zwaar is getroffen door de coronamaatregelen.

4 uur geleden
Oud-premier Curaçao komt weer op vrije voeten

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose oud minister-president Gerrit Schotte wordt vrijdag rond 09.00 uur (Nederlandse tijd 14.00 uur) vrijgelaten uit de gevangenis. Dat bevestigt zijn advocaat Lizaima Da Costa Gomez tegenover de Curaçaose nieuwssite NU.cw.

4 uur geleden
Van Dissel somber over versoepelingen coronamaatregelen

HILVERSUM (ANP) - Directeur Jaap van Dissel van het RIVM is somber over versoepelingen van de coronamaatregelen in december. "Het gaat traag en moeizaam met de daling van besmettingscijfers. Hierdoor is de zorg nog te veel belast. Het wordt te onzeker om een voorspelling te doen. Ik ben er somber over dat we met elkaar kerst kunnen vieren", zei Van Dissel in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Kabinet wil nieuwe eisen voor containerschepen na MSC Zoe

DEN HAAG (ANP) - Er moeten nieuwe internationale eisen komen voor grote containerschepen. Dat moet voorkomen dat er zich opnieuw een ramp kan voordoen zoals die met de MSC Zoe bijna twee jaar geleden ten noorden van de Waddeneilanden.

8 uur geleden
Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

DEN HAAG (ANP) - Met een "vooruitstrevend conservatieve" partij wil Henk Krol, voormalig partijleider van onder meer 50PLUS, na de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar in de Tweede Kamer blijven. Hij presenteerde donderdag het partijprogramma van Lijst Henk Krol, de derde partij waar hij dit jaar deel van uitmaakt. Nu is hij nog onafhankelijk Kamerlid.

8 uur geleden
Ook laatste verdachte fatale mishandeling Arnhem vrij

ARNHEM (ANP) - De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis geschorst van de laatste verdachte van de fatale mishandeling op 28 oktober, waarbij een 73-jarige man uit Arnhem om het leven kwam.

9 uur geleden