Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiebonden dreigen met hardere acties om vroegpensioen

Politiebonden dreigen met hardere acties om vroegpensioen

DEN HAAG (ANP) - De vier politievakbonden dreigen met hardere acties als er geen oplossing komt voor een permanente regeling voor vroegpensioen. "Als deze er op 7 mei niet is dan lopen wij niet meer zo vriendelijk door de straten van Den Haag", zei Nine Kooiman namens de bonden. De acties zouden kunnen bestaan uit het niet meer uitschrijven van boetes, licht ze toe. "Wij gaan net zo lang door tot we winnen", aldus de voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB).

Woensdag voeren duizenden politiemedewerkers in Den Haag actie tegen het verdwijnen van de tijdelijke regeling die het mogelijk maakt om vervroegd met pensioen te gaan. Naast een manifestatie op het Malieveld lopen ze ook een mars door de stad.

De actie werd georganiseerd door de ACP, NPB, ANPV en Equipe. De bonden willen een structurele en verbeterde regeling voor het vroegpensioen. Sinds 2021 kunnen politiemedewerkers tot drie jaar voordat ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, stoppen met werken, maar deze regeling is tijdelijk.

Demissionair minister Carola Schouten (Pensioenen) zegt snel in gesprek te willen met de bonden. "Tot het zover is kan ik inhoudelijk nergens op vooruitlopen, maar het spreekt voor zich dat het een belangrijk onderwerp is dat veel mensen raakt", zegt ze via haar woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

4 minuten geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

13 minuten geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

18 minuten geleden
Arts mag nooit meer werken na masturberen in gesprek met patiënte

ZWOLLE (ANP) - Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. "Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag", noemen tuchtrechters dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

27 minuten geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

1 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden