Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiebond ACP verwacht niet opnieuw rellen na wedstrijd Marokko

Politiebond ACP verwacht niet opnieuw rellen na wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Wim Groeneweg van de politiebond ACP heeft goede hoop dat het na de volgende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal niet opnieuw onrustig wordt in Nederlandse steden. Hij denkt dat er na de negatieve reacties op wat zondag is gebeurd, waarschijnlijk niet veel mensen zijn die een herhaling willen. "Als supporters na de wedstrijd van donderdag de straat opgaan, zal dat vermoedelijk vooral zijn om een feestje te vieren", aldus Groeneweg.

Verder vindt de ACP-voorzitter het een "goede zaak" dat de Marokkaanse voetbalbondscoach Walid Regragui de rellen in Europese steden na de zege tegen België (2-0), heeft veroordeeld en supporters van het Marokkaanse team heeft opgeroepen respect te tonen voor het land waar ze zijn geboren. "Alles wat wordt gedaan om eventuele onrust te dimmen is positief."

Ook zegt Groeneweg dat het "vertrouwenverwekkend" is dat er vanuit de Marokkaanse gemeenschap is opgeroepen niet opnieuw voor problemen te zorgen. Zo vroeg imam Abdeljalil Sayfaoui van de Moskee Essalaam in Hoograven jongeren op YouTube zich te gedragen als Marokko donderdag tegen Canada speelt.

Na de knappe zege van de Marokkanen zondag ging het onder meer mis in Brussel, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Groeneweg zei daarna tegen Hart van Nederland dat de rellen "ongepast en onbegrijpelijk" waren en dat degenen die eraan meededen zich de ogen uit het hoofd zouden moeten schamen.

Meer uit Binnenland

Man (64) overleden na mishandeling Amersfoort, minderjarige vast

AMERSFOORT (ANP) - Een 64-jarige man uit Hilversum die eerder deze maand werd mishandeld op het Stationsplein in Amersfoort is woensdagochtend aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. In het onderzoek naar de zaak is dinsdag een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Hij wordt nu verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.

20 minuten geleden
Arrestaties bij drugslab in Overdinkel, twee agenten onwel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag zeker vier mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

33 minuten geleden
Medewerker politie Rotterdam aangehouden om computervredebreuk

ROTTERDAM (ANP) - Een werknemer van de politie-eenheid in Rotterdam is afgelopen maandag aangehouden op verdenking van computervredebreuk en schending van het ambtsgeheim. Dat meldt de politie woensdagmiddag. De politiemedewerker zit inmiddels niet meer vast, maar blijft wel verdachte.

36 minuten geleden
Arrestaties bij mogelijk drugslab in Overdinkel

OVERDINKEL (ANP) - De politie heeft woensdag meerdere mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is mogelijk een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

1 uur geleden
XR eist opnieuw stoppen giflozingen van Chemelot in de Maas

ROERMOND (ANP) - Enkele tientallen actievoerders van Extinction Rebellion (XR) hebben woensdagmiddag opnieuw gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van Waterschap Limburg in Roermond. Ze eisten een verbod op schadelijke lozingen in de Maas van industrieterrein Chemelot bij Geleen en handhaving daarvan met grote boetes. Het waterschap is vergunningverlener voor de lozingen vanaf Chemelot.

2 uur geleden
Man met fetisj hoort OM 4 jaar cel eisen voor kinderporno en ontucht

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft in een zedenzaak een celstraf van vier jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 36-jarige man die zegt een fetisj te hebben voor ondergoed en billen. De man wordt verdacht van het plegen van ontucht met zijn eigen dochter toen zij nog geen anderhalf jaar oud was, door foto's van haar te maken met zijn penis op haar blote billen. "Ik schaam me ervoor dat ik dit heb gedaan", zei de verdachte woensdag in de rechtbank in Rotterdam.

2 uur geleden
Ontruiming crisisnoodopvang Heumen gaat niet op tijd lukken

HEUMEN (ANP) - De ontruiming van de noodopvang voor achthonderd asielzoekers in de gemeente Heumen bij Nijmegen gaat niet voor vrijdag lukken. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gezegd. De noodopvang heeft vanaf vrijdag 1 december geen natuurvergunning meer. De Stichting Das & Boom wil van de provincie Gelderland weten hoe die gaat handhaven.

2 uur geleden