Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Zweden zegt niets over camerabeelden in onderzoek Klein

Politie Zweden zegt niets over camerabeelden in onderzoek Klein

MALMÖ (ANP) - De politie in Zweden wil niet ingaan op de vraag of zij camerabeelden heeft gekregen van het incident waarbij de Nederlandse zanger Joost Klein donderdagavond betrokken was. Dat laat een woordvoerder zondag weten. "Die vraag maakt deel uit van het onderzoek", aldus een woordvoerder.

Klein werd zaterdag gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival omdat hij een cameravrouw van het songfestival zou hebben bedreigd. Volgens AVROTROS maakte Klein een "dreigende beweging naar de camera" nadat hij meerdere malen had gevraagd of ze wilden stoppen met filmen. EBU, die het songfestival organiseert, besloot Klein vanwege de aanklacht van de vrouw uit te sluiten van deelname.

De politie in Zweden heeft het onderzoek inhoudelijk afgerond en draagt het dossier op korte termijn over aan het Openbaar Ministerie, aldus de politie op zondagochtend. Daar moet dan worden besloten of er verder actie wordt ondernomen tegen Klein. Dit kan nog weken duren, aldus de politie en het OM. De politie meldt dat Klein ondertussen Zweden gewoon mag verlaten. "Hij wordt op geen enkele manier belemmerd in zijn bewegingen", stelt een zegsman.

Bezwaar

AVROTROS en de NPO hebben protest aangetekend tegen de diskwalificatie. De cameravrouw wilde niet met Klein in gesprek. Volgens EBU heeft de cameravrouw een andere visie op wat er gebeurd is, maar de organisatie heeft vooralsnog geen details gedeeld over die visie.

Het is niet duidelijk of Klein nog in Zweden is.

Meer uit Binnenland

Auto pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen weggetakeld

VLAARDINGEN (ANP) - Een auto van de pleegouders van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat circa twee weken geleden zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis is weggetakeld, meldt onder meer de regionale omroep Rijnmond. Een politiewoordvoerder bevestigt woensdagochtend dat een auto dinsdag in beslag is genomen en is weggetakeld.

19 minuten geleden
DNB hoeft vermeend in oven beschadigd geld niet te vervangen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) hoeft bankbiljetten die zouden zijn beschadigd in een oven niet te vervangen, oordeelt de Raad van State (RvS) woensdag. De RvS gaat mee in een eerdere uitspraak van de rechtbank dat niet uit te sluiten is dat de biljetten ter waarde van 6500 euro moedwillig zijn beschadigd.

20 minuten geleden
Explosie in Rotterdam-Noord, baby in huis

ROTTERDAM (ANP) - In een Rotterdamse woning waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsvond, was een baby aanwezig. Een politiewoordvoerster bevestigt berichtgeving hierover van Rijnmond. Waar wie was ten tijde van de explosie, weet zij niet.

55 minuten geleden
Amsterdammer (27) aangehouden voor steekpartij bij ziekenhuis

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het neersteken van een 24-jarige Amsterdammer. Het steekincident was in september bij het Amsterdamse ziekenhuis OLVG West, enkele uren na een vechtpartij op een festival waarbij zowel de verdachte als het slachtoffer betrokken was. In januari werden herkenbare videobeelden van de verdachte openbaar gemaakt.

1 uur geleden
Ambitie COA: baan voor helft asielzoekers die mogen werken

DEN HAAG (ANP) - De helft van de asielzoekers die mogen werken, moet in 2026 ook daadwerkelijk een betaalde baan hebben. Dat is een nieuwe ambitie waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag mee naar buiten is gekomen. Volgens het COA is het streven haalbaar, mits onder meer de achterstand voor de inschrijving in de Basisregistratie Personen wordt weggewerkt, zodat asielzoekers sneller een burgerservicenummer kunnen krijgen.

2 uur geleden
Glazen Huis van NPO 3FM staat dit jaar in Zwolle

HILVERSUM (ANP) - Het Glazen Huis van NPO 3FM komt eind dit jaar in Zwolle. De radiozender maakt woensdagochtend ook bekend dat tijdens de jaarlijkse Serious Request-actie geld wordt opgehaald voor Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een metabole ziekte, ook wel stofwisselingsziekte genoemd.

2 uur geleden
KLM haalt volgens rapport Milieudefensie eigen klimaatdoelen niet

AMSTERDAM (ANP) - KLM is een van de weinige luchtvaartbedrijven met een klimaatplan, maar de CO2-uitstoot van het bedrijf neemt er vooralsnog niet door af. Onderzoekers van Breda University of Applied Sciences stellen dat in een onderzoek in opdracht van Milieudefensie. Ze becijferen dat de uitstoot van KLM niet daalt, maar met 6 procent zal stijgen tot 2030. Dat komt onder meer door beoogde groei van het aantal overstappers op Schiphol.

5 uur geleden