Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie zoekt betrokkenen ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam

Politie zoekt betrokkenen ontvoering 15-jarige jongen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij de ontvoering van een 15-jarige jongen in januari in Amsterdam dan de drie, tot nu toe, aangehouden mannen. De zaak werd dinsdagavond in Opsporing Verzocht behandeld.

Op camerabeelden van de omgeving van de Tweede Jan Steenstraat, waar de jongen van de straat werd getrokken en in een witte bestelbus gezet, zijn voorafgaand aan de ontvoering twee mannen en een vrouw te zien. De politie vermoedt dat zij de omgeving in de gaten hielden en denkt dit trio te kunnen koppelen aan de drie al opgepakte mannen.

De jongen lijkt geen willekeurig slachtoffer te zijn geweest. De politie denkt dat mogelijk een geëscaleerd conflict de reden was voor een aantal mensen om hem te ontvoeren. Veel meer wil de politie niet kwijt over de toedracht.

Ontvoering 10 januari

De jongen werd op dinsdagochtend 10 januari ontvoerd. De politie lokaliseerde de bus op de A27, ter hoogte van Groenekan bij Utrecht, 45 minuten na de melding van de ontvoering. Bij de aanhouding op de snelweg loste de politie waarschuwingsschoten. De jongen zat vastgebonden in de bus en werd bevrijd. Hij was lichamelijk ongedeerd. Het gaat inmiddels naar omstandigheden redelijk met hem, zo stelt de politie dinsdag.

De drie mannen die bij hem in de bus zaten, werden ter plekke aangehouden op verdenking van ontvoering. Het zijn een man van 36 uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een man van 29 uit Almere.

Meer uit Binnenland

Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

3 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

3 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

10 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

12 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

15 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

16 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

16 uur geleden