Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie wil weinig kwijt over 'martelkamers van de onderwereld'

Politie wil weinig kwijt over 'martelkamers van de onderwereld'

DEN HAAG (ANP) - Dat onlangs zes verdachten zijn opgepakt na de ontdekking van zeven containers ingericht als martelkamer, wordt vrijdagavond niet door de politie bevestigd. NRC meldt dat zware criminelen hun rivalen hebben gemarteld in geprepareerde zeecontainers in het Brabantse Wouwse Plantage.

Zowel de politie Zeeland-West-Brabant als de landelijke eenheid geeft geen verdere informatie. Een woordvoerster bevestigt alleen dat de zaak verband houdt met de geheime chatdienst EncroChat. "Volgende week komt de politie met meer informatie naar buiten."

Tijdens een internationaal onderzoek is de communicatie van criminelen gekraakt. EncroChat heeft geleid tot een schat aan mogelijk belastende informatie en ruim honderd arrestaties. Sinds begin april heeft de politie 20 miljoen berichten van duizenden gebruikers van EncroChat kunnen lezen.

In onderschepte conversaties spraken de verdachten volgens NRC over hun 'persoonlijke EBI' (Extra Beveiligde Inrichting) en over methodes om te pijnigen. In de containers zouden handboeien aan het dak zijn vastgemaakt. Ook zouden agenten er vingerhandboeien en knipscharen hebben aangetroffen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Deel coalitie wil actie van minister Blok tegen Wit-Rusland

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie roepen minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) op om de verkiezingen in Wit-Rusland niet te erkennen "indien de onregelmatigheden erg groot zijn". Ook moeten er sancties komen tegen het land, en moeten leiders van de veiligheidsdienst een inreisverbod voor de EU krijgen als het geweld tegen de demonstranten langer doorgaat, schrijven de partijen.

1 minuut geleden
Viruswaarheid doet mee met kort geding tegen mondkapjesplicht

AMSTERDAM (ANP) - Protestgroep Viruswaarheid heeft zich als eisende partij aangesloten bij het kort geding tegen de mondkapjesplicht in Amsterdam. Ook marktkooplui van de Albert Cuyp doen mee. Dat zegt jurist Jeroen Pols, die klager Ab Gietelink bijstaat. Gietelink, bewoner en cultureel ondernemer op de Wallen in Amsterdam, spande het kort geding tegen de gemeente maandag aan.

1 uur geleden
Waterbedrijven bezorgd over 'extreem grote drinkwateraanvraag'

VELSERBROEK/ZWOLLE (ANP) - Drinkwaterbedrijven in grote delen van het land zijn bezorgd over de "extreem grote drinkwatervraag" in deze tropische week. Volgens de bedrijven is er nooit eerder zoveel drinkwater gebruikt op hete dagen. Zij noemen als voornaamste reden dat heel veel Nederlanders op dit moment vanwege de coronacrisis thuis zijn of op vakantie in eigen land. "Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op", waarschuwen zij.

1 uur geleden
Radboudumc laat bezoeker uit risicogebied niet binnen

NIJMEGEN (ANP) - Ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen laat geen bezoekers meer toe die in de afgelopen twee weken naar een land zijn geweest waarvoor het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is. Patiënten die in deze risicogebieden zijn geweest worden wel opgenomen, maar in isolatie.

1 uur geleden
Na noodoproep laten meer mensen zich op corona testen

UTRECHT (ANP) - Na een noodoproep van de gezondheidsdiensten vorige week laten meer mensen zich testen op het coronavirus. Het aantal uitgevoerde tests leek fors te dalen, maar in de loop van vorige week kwam een herstel en daardoor kwam de afname vrijwel tot stilstand.

1 uur geleden
Toename overlastincidenten in vliegtuigen door coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Sinds het vliegverkeer weer op gang is gekomen, is het aantal meldingen over passagiers die zich misdragen in vliegtuigen flink toegenomen. Die misdragingen hangen vaak samen met de aan boord geldende coronamaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje. Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op basis van een analyse.

2 uur geleden
'Zorg voor regionale voorraden beschermingsmiddelen'

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen, verpleegkundigen en anderen die in de zorg werken, moeten beter beschermd worden bij een nieuwe golf coronabesmettingen. Daarvoor pleiten zes medische organisaties. Ze willen bijvoorbeeld dat er regionale voorraden van beschermingsmiddelen komen, zodat zorgpersoneel sneller de beschikking krijgt over mondkapjes, handschoenen, schorten en schermen in gebieden waar een uitbraak is.

3 uur geleden