Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Politie voorkwam aanvaringen tussen supporters rond klassieker'

'Politie voorkwam aanvaringen tussen supporters rond klassieker'

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op meerdere plaatsen in het land aanvaringen tussen "verschillende supportersgroepen" zondag weten te voorkomen. Dat zegt de Rotterdamse locoburgemeester Bert Wijbenga.

Volgens Wijbenga is op verschillende plaatsen in het land een stokje gestoken voor mogelijke confrontaties. Dat is volgens hem te danken een "een goede informatiepositie" van de politie en andere betrokken autoriteiten.

In Vlaardingen werd een groep van enkele tientallen voetbalsupporters ingesloten door de ME, omdat zij mogelijk onderweg waren naar een confrontatie. Of het om aanhangers van Feyenoord of Ajax ging, kon de politie niet zeggen. Evenmin is duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht.

Aanhoudingen

Bij het stadion in Rotterdam-Zuid, waar het voor de wedstrijd stil was en een handjevol supporters liep, werden enige aanhoudingen verricht voor "zaken als belediging of illegaal vuurwerkbezit", laat een politiewoordvoerder weten. Een uur voor de aftrap om 14.30 uur in de Kuip waren er volgens de politie geen grote incidenten in Rotterdam en omgeving.

De klassieker is altijd gespannen, maar dit jaar al helemaal. Afgelopen week vonden er explosies plaats bij cafés in Rotterdam die vaak door supporters van Feyenoord bezocht worden en daarna ook bij een café van Ajax in Amsterdam. De ME moest zaterdag ingrijpen bij het trainingscomplex van Feyenoord waar supporters de politie bekogelden met onder meer vuurwerk.

Ook opperden politievakbonden bij hun achterban om tijdens de wedstrijd het werk stil te leggen, onder meer uit onvrede over de cao en werkdruk. De gemeente Rotterdam spande een kort geding aan om de staking te voorkomen maar na een toezegging van het kabinet tot nieuwe gesprekken met de bonden waren de acties van de baan.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

4 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

8 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

9 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

10 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

10 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

11 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

11 uur geleden