Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie verdenkt Eredivisiespeler van matchfixing met gele kaart

Politie verdenkt Eredivisiespeler van matchfixing met gele kaart

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt een mogelijk geval van matchfixing door een voetballer die in de Eredivisie speelt. De speler wordt ervan verdacht dat hij een gele kaart heeft uitgelokt, met het oog op gokwinst, bevestigt de politie na berichtgeving door de NOS. "Wij doen dit onderzoek, omdat wij de expertise hebben op dit gebied", aldus de woordvoerder. Hij wil niet meer details over de zaak kwijt dan de NOS zondag onthulde.

"We willen dit onderzoek heel zorgvuldig doen", legt de woordvoerder uit. Hij voegt eraan toe dat het verhaal van de NOS wel helemaal klopt.

Wie de speler is, hoe lang het onderzoek al loopt en welke signalen de politie op het spoor van matchfixing hebben gezet, kan de woordvoerder allemaal niet vertellen. "Alles is nog in onderzoek."

Niet bekend

Ook de NOS maakt vooralsnog niet bekend wie de verdachte speler is "omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in een vroeg stadium zit, en er nog niet is besloten om tot vervolging over te gaan".

Eén gokker zou met een inzet van 3000 euro op de gele kaart zo'n 13.000 euro hebben gewonnen. Twee andere gokkers verdienden zo'n 1000 euro met het zogenoemde spotfixing. Dat is een vorm van matchfixing waarbij opzettelijk een handeling in een wedstrijd wordt verricht, zoals het krijgen van een kaart of veroorzaken van een penalty, om daar vervolgens geld mee te verdienen. Eerdere gevallen zijn in Nederland niet bekend.

Meer uit Binnenland

Twee kinderen nog in levensgevaar na steekpartij Annecy

PARIJS/ANNECY (ANP) - Twee van de vier peuters die donderdag gewond raakten bij een steekpartij in Annecy verkeren nog in levensgevaar, meldt een woordvoerder van de Franse regering. Het gaat volgens Franse media om twee Franse neefjes van 2 jaar oud.

13 minuten geleden
Man aangehouden na explosie bij woning in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 20-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats aangehouden kort na de explosie bij een woning op de Cortenbachsingel. De explosie vond rond 02.45 uur plaats in de wijk Beverwaard in het zuidoosten van de stad. De man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident, meldt de politie.

27 minuten geleden
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in voor zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat stelt voor zaterdag voor een deel van het land het hitteprotocol in werking vanwege de verwachte hoge temperaturen. Het protocol houdt in dat weggebruikers die met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. Het protocol geldt zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur, meldt de organisatie vrijdag.

1 uur geleden
Wilde dieren tijdens lockdowns 73 procent verder aan de wandel

NIJMEGEN (ANP) - Wilde dieren liepen tijdens de strikte coronalockdowns in de eerste helft van 2020 gemiddeld maar liefst 73 procent verder dan ze precies een jaar eerder deden in een nog praktisch coronavrije wereld. Dat blijkt volgens de site van de Radboud Universiteit in Nijmegen uit onderzoek van onder anderen de aan deze instelling verbonden ecologe Marlee Tucker.

1 uur geleden
Limburg eerste provincie met nieuwe coalitie

MAASTRICHT (ANP) - Limburg heeft als eerste provincie in Nederland een nieuwe coalitie. Het bestuur bestaat uit de partijen BBB, CDA, VVD, PvdA en SP, samen goed voor 26 van de 47 Statenzetels.

1 uur geleden
Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

2 uur geleden
Twee explosies bij winkelcentrum in Arnhem

ARNHEM (ANP) - In een winkelcentrum in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee explosies geweest. Eentje deed zich voor bij dezelfde eetgelegenheid waar donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje is gevonden. De andere ontploffing was ongeveer gelijktijdig bij een naastgelegen pand, een Chinees restaurant. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder gevonden pakketjes.

5 uur geleden