Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

Het schietincident gebeurde rond 00.30 uur. De agenten die bij het voorval betrokken zijn raakten niet gewond. De Rijksrecherche onderzoekt het incident, omdat er is geschoten door de politie. De politie meldt in een persbericht dat gebruik van vuurwapens door de politie "met letsel of dood tot gevolg" altijd worden onderzocht door de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM laat weten dat een feitenonderzoek wordt gestart en dat aan de hand daarvan bepaald wordt of er een strafrechtelijk onderzoek volgt. De politie kan nog niks zeggen over het eventueel op non-actief stellen van de betrokken agent(en) en wacht eerst het onderzoek van de Rijksrecherche af. Momenteel gaat de zorg en aandacht van de politie uit naar de betrokkenen bij het incident, laat de politie weten.

Meer uit Binnenland

Ook Orbán lijkt Rutte als NAVO-chef te accepteren

BRUSSEL (ANP) - De kans dat demissionair premier Mark Rutte de nieuwe NAVO-baas wordt, is weer toegenomen nu de Hongaarse premier Viktor Orbán en Rutte een goed gesprek hebben gehad voor aanvang van de EU-top over Europese topposities.

3 minuten geleden
Kabinet-Schoof staat dinsdag 2 juli op het bordes

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet wordt op 2 juli beëdigd. Die dinsdagochtend staat de ministersploeg op het bordes, aldus beoogd premier Dick Schoof. "Dat staat nu vast." De bordesscène wordt niet op maandag 1 juli gehouden, omdat dan Keti Koti wordt gevierd, ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij.

16 minuten geleden
Hertellingen leveren Wilders zelf tientallen extra stemmen op

DEN HAAG (ANP) - Weer hebben een paar gemeenten de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement aangepast. Dat deden ze nadat ze de stemmen opnieuw hadden geteld op verzoek van de Kiesraad. Onder meer in Den Haag is de eindstand veranderd. Dit pakt vooral voor Geert Wilders zelf gunstig uit. Hij kreeg meer voorkeurstemmen.

38 minuten geleden
Iets meer uitreizigers naar jihadgebied zijn volgens AIVD overleden

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat de afgelopen jaren in Syrië of Irak is overleden tijdens hun deelname aan de jihadistische strijd, is gestegen naar 115. In de vorige rapportage eind 2023 ging de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) nog uit van 105 doden. Daarnaast meldt demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz in een Kamerbrief dat er 330 kinderen met een Nederlandse link in de strijdgebieden zijn of waren, via hun ouders. Dat zijn er 20 meer dan in de vorige rapportage. Het aantal overleden kinderen blijft staan op 30.

39 minuten geleden
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding man in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot gelost op de Laan van Hoornwijck in Den Haag om een man aan te kunnen houden. Agenten achtervolgden de man al enige tijd omdat hij in een 'verdachte' auto reed. Toen de politie de man klem probeerde te rijden, ramde de verdachte de politieauto. Toen het daarna niet meteen lukte om de man aan te houden, werd het waarschuwingsschot gelost.

50 minuten geleden
Kabinet ook verrast door Oostenrijkse steun natuurherstelwet

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is "verrast" door het besluit van Oostenrijk om voor de Europese natuurherstelwet te stemmen, laat demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer weten. Het betekent volgens haar onder meer dat Nederland over twee jaar een nationaal natuurherstelplan bij de Europese Commissie moet inleveren.

1 uur geleden
Slowakije is 'nog altijd' in bespreking over NAVO-baan Rutte

BRUSSEL (ANP) - Slowakije is er nog altijd niet uit of het demissionair premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-topman wil. "We zijn daarover nog steeds in bespreking", zegt president Peter Pellegrini.

1 uur geleden