Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie schaalt op vanwege oproepen op sociale media

Politie schaalt op vanwege oproepen op sociale media

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond in verschillende steden extra agenten ingezet vanwege de vele oproepen op sociale media om de straat op te gaan voor bijvoorbeeld een feestje. "We houden overal rekening mee. Van hopelijk een toch rustige avond tot spontane demonstraties ", zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB).

In Den Haag was het bij het Binnenhof na 20.00 uur echter vooral druk met politie. Bij de ingang staan meer politiebusjes dan anders op dinsdagavond. Veel andere aanwezigen zijn er niet. Op het regenachtige Museumplein in Amsterdam laten ook steeds meer politiemensen zich zien in busjes, met de motor en op de fiets. Onder het Rijksmuseum leek omstreeks 20.30 uur een groepje jongens met harde muziek een feestje te willen bouwen, maar ze vertrokken toen de politie zich liet zien.

Op Twitter gaf politiebond ACP eerder op de avond al aan dat er veel wordt gevraagd van de politiemensen. "Wat de uitkomst ook zal zijn, deze situatie maakt dat veel politiemensen een hele lange dienst zullen hebben en veel extra politiemensen in dienst geroepen zijn." Struijs verwacht dat de "discussies niet van de lucht zullen zijn". "Handhaven is gebaat bij duidelijkheid. Wij voeren uit en zijn nu het eerste aanspreekpunt van mensen."

De rechtbank oordeelde eerder dinsdag dat de avondklok moet worden opgeheven. De Staat tekende beroep aan en het gerechtshof in Den Haag schortte dinsdagavond dat vonnis van de rechter in kort geding voorlopig op.

Meer uit Binnenland

Studenten ontvangen eerste basisbeurs en lenen meteen minder

DEN HAAG (ANP) - Minder studenten gaan een studielening aan en het bedrag dat ze lenen is flink gedaald, maakt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend. Vrijdag ontvangen studenten hun eerste basisbeurs nadat deze opnieuw is ingevoerd. Onderzoekers verwachten dat studenten daardoor "bewuster" zijn gaan lenen.

2 uur geleden
Strafeisen verwacht in strafzaak over vergisontvoering Cruquius

SCHIPHOL (ANP) - In de strafzaak over de vergisontvoering in Cruquius krijgen acht van de tien verdachten vrijdag de strafeisen te horen. De officieren van justitie presenteren op deze derde zittingsdag al het verzamelde bewijsmateriaal rond de ontvoering van een destijds 56-jarige man uit Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie toont tijdens het requisitoir een video van achttien minuten die de gebeurtenissen en reisbewegingen van de groep verdachten visualiseert.

5 uur geleden
Strafproces Marengo nadert einde met laatste woord kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo nadert de afronding. Vrijdag staat in de Bunker in Amsterdam-Osdorp de laatste reactie (dupliek) en het laatste woord van kroongetuige Nabil B. op het programma. Daarna is de inhoudelijke behandeling afgerond van de inmiddels jarenlang slepende strafzaak. Er staan nog wel procedurele zittingen gepland de komende periode.

5 uur geleden
Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

UTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

5 uur geleden
Verdachten van moorden in Lieshout en Amsterdam horen strafeisen

DEN BOSCH (ANP) - De verdachten van een roofmoord in het Brabantse Lieshout, gevolgd door een moord in Amsterdam, krijgen vrijdag de strafeisen te horen. De rechtbank in Den Bosch hervat dan de inhoudelijke behandeling van de zaak die in januari begon.

5 uur geleden
A10 bij Amsterdam weer dicht vanwege verbouwing station Zuid

AMSTERDAM (ANP) - De A10 Zuid richting Schiphol is vanaf vrijdagavond tot maandagochtend vroeg dicht vanwege grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en de oprit S108 VUmc, van vrijdagavond 22.00 uur tot maandag 05.00 uur.

5 uur geleden
RIVM komt met studie naar gezondheidsrisico's door uitstoot Tata

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert vrijdag een onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel. Het instituut heeft de studie verricht in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie wil inzichtelijk hebben in hoeverre inwoners van de IJmond worden blootgesteld aan schadelijke stoffen die van het grote staalbedrijf komen en welke gevolgen dat heeft.

5 uur geleden