Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Rusland opent onderzoek in zaak Navalni

Politie Rusland opent onderzoek in zaak Navalni

MOSKOU (ANP/AFP/DPA/RTR) - De Russische politie start een onderzoek naar de mogelijke vergiftiging van oppositieleider Aleksej Navalni. Navalni werd vorige week onwel op een binnenlandse vlucht, momenteel ligt hij in een kunstmatig coma in Duitsland.

De Duitse artsen zeggen dat Navalni is vergiftigd. De artsen die de oppositieleider behandelden in Rusland zeggen dat het niet zo is. Rusland noemde de Duitse conclusies eerder nog voorbarig.

De Russische politie gaat nu onderzoeken wat er is gebeurd. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken bespreken het incident donderdag tijdens een bijeenkomst.

Forensische onderzoeken

Ondertussen meldde de politie dat er tot nu toe geen sporen van bedwelmende middelen waren gevonden op de plekken waar Navalni was geweest zoals zijn hotelkamer in de Siberische stad Omsk en wegen en straten. De politie nam naar eigen zeggen honderd dingen in beslag voor onderzoek. Opnamen van bewakingscamera's werden bekeken en er werden meer dan twintig forensische onderzoeken uitgevoerd.

Justitie in Rusland heeft de Duitse artsen gevraagd om het medische dossier van Navalni te overhandigen. Vanuit Duitsland was eerder al toegezegd mee te zullen werken aan een Russisch onderzoek. De Russische openbaar aanklager zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat Navalni slachtoffer van een misdrijf is geworden.

Meer uit Buitenland

Italiaanse kustwacht redt 177 mensen van brandende ferry

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse kustwacht heeft 177 mensen gered van een ferry waarop brand was uitgebroken. De ferry was onderweg van het eiland Lampedusa naar Porto Empedocle in Sicilië, en had onder meer 83 migranten aan boord.

2 uur geleden
Paus versterkt greep op kerk met 21 nieuwe kardinalen

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Paus Franciscus heeft 21 kardinalen aangesteld die in de toekomst kunnen deelnemen aan de verkiezing van een nieuwe paus. Van de 137 kardinalen die in het geval van het aftreden of overlijden van Franciscus kunnen stemmen over een opvolger, heeft hij er nu al 99 benoemd.

3 uur geleden
VN: meer dan 100.000 mensen vertrokken uit Nagorno-Karabach

JEREVAN (ANP/AFP/RTR) - Sinds de inval van Azerbeidzjan in Nagorno-Karabach zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 100.000 mensen vertrokken uit de enclave. Daarmee is een groot deel van de oorspronkelijke bevolking weg uit het gebied. Tot voor kort woonden er zo'n 120.000 voornamelijk etnische Armeniërs in het betwiste stuk land.

4 uur geleden
Zelensky smeedt nieuwe alliantie om wapens in Oekraïne produceren

KYIV (ANP/AFP) - Op een conferentie van de defensie-industrie in Kyiv heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de oprichting aangekondigd van een nieuwe alliantie van landen en bedrijven met als gezamenlijk doel meer wapens in Oekraïne zelf te produceren. Dertien prominente bedrijven hebben zich volgens de president al bij de alliantie aangesloten.

4 uur geleden
Russische drones vlogen mogelijk door Roemeens luchtruim

BOEKAREST (ANP/AFP) - Roemenië meldt dat tijdens een Russische droneaanval op de Oekraïense graaninfrastructuur de projectielen mogelijk het luchtruim van het land hebben doorkruist. Het Roemeense radarsysteem ving in de nacht van vrijdag op zaterdag signalen op nabij de stad Galați, niet ver van het drielandenpunt met Moldavië en Oekraïne. Inwoners van de regio werden aangeraden om te schuilen.

5 uur geleden
Consulent aangeklaagd die belastingaangiftes Trump lekte

WASHINGTON (ANP) - Federale aanklagers hebben aangekondigd een in Washington gevestigde adviseur voor de Amerikaanse belastingdienst te gaan vervolgen wegens het lekken van de belastingaangiftes van oud-president Donald Trump aan de media. De 38-jarige Charles Edward Littlejohn wordt daarvan beschuldigd, meldt The Washington Post.

8 uur geleden
Zware regenval New York: zeeleeuw zwemt uit dierentuinverblijf

NEW YORK (ANP) - Tijdens het noodweer dat heeft geleid tot ondergelopen straten en overstromingen in New York, is een zeeleeuw even ontsnapt uit haar verblijf in de Central Park Zoo, de dierentuin van de stad, meldt CNN.

8 uur geleden