Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Portugal: verdachte dood Amsterdammer had vlees bij zich

Politie Portugal: verdachte dood Amsterdammer had vlees bij zich

LISSABON (ANP) - De 26-jarige verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 21-jarige Amsterdammer had bij zijn aanhouding in Lissabon een zak met stukken vlees en bebloede kleding in zijn bagage, meldt de Portugese politie. Volgens de Amsterdamse politie houdt de vondst van het vlees in Lissabon geen verband met de zaak. Onderzocht wordt nog of het om menselijke resten gaat.

De man werd maandag aangehouden tijdens de grenscontrole, toen hij met een vals Italiaans identiteitsbewijs naar Belo Horizonte in Brazilië wilde reizen. Volgens Portugese autoriteiten had hij nog andere valse identificatiedocumenten in zijn bezit.

Het dodelijke incident was afgelopen zondag in een woning aan de Vegastraat in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is "door een ernstig geweldsmisdrijf om het leven is gekomen", aldus de politie. De woning is het ouderlijk huis van het slachtoffer, waar hij zelf ook woonde. Volgens getuigen zou daar eerder op de dag ruzie zijn geweest.

Overlevering

De verdachte, die aan zijn hand gewond was, kon aangehouden worden door samenwerking tussen de Portugese autoriteiten en de Koninklijke Marechaussee. Onderzocht wordt nog of de verwondingen verband houden met het geweld in Amsterdam.

Nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen en de juridische procedures in Portugal zijn doorlopen volgt waarschijnlijk overlevering aan Nederland. "Hoe lang het gaat duren voordat hij terug is in Nederland hangt af van zijn medewerking aan het onderzoek", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. "Als hij bijvoorbeeld niets wil zeggen kan het wel enkele weken duren. Als hij wel meewerkt, gaat dat sneller."

Meer uit Binnenland

Vrouw overleden na aanrijding taxibusje en scooter in Urk

URK (ANP) - Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een scooter dinsdagochtend in Urk is een 35-jarige vrouw overleden. Het gaat om de bestuurder van de scooter, meldt de politie.

1 uur geleden
Entertainer Sven Ratzke wint Johan Kaart Prijs

AMSTERDAM (ANP) - Sven Ratzke heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De zanger, entertainer en acteur krijgt de theaterprijs voor zijn "vakmanschap op het gebied van spel, zang en performance", aldus de jury in een persbericht. De Duits-Nederlandse Ratzke is behalve in Nederland ook veel in het buitenland actief.

1 uur geleden
Vier aanhoudingen voor mogelijke betrokkenheid bij schietpartijen

VLISSINGEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend in Vlissingen vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij verschillende schietpartijen. Het gaat om mannen van 20, 23, 25 en 28 jaar. Alle vier worden verdacht van bezit van vuurwapens, twee van hen ook van poging moord of doodslag.

2 uur geleden
Rijopleidingen verplicht, en meer nieuwe regels voor rijscholen

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil rijopleidingen verplicht maken. Het is een van een reeks nieuwe regels die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) voorstelt om misstanden bij rijscholen tegen te gaan en het slagingspercentage op te krikken. Momenteel zijn alleen rijexamens nog verplicht.

3 uur geleden
Opnieuw lange file op A7

PURMEREND (ANP) - Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat dinsdagochtend opnieuw een lange file. Rond 06.20 uur had de file al een lengte van 8 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur, meldt de ANWB.

4 uur geleden
Man omgekomen nadat hij met auto te water raakte in Vierpolders

ROTTERDAM (ANP) - Bij een verkeersongeval in het Zuid-Hollandse Vierpolders is maandagavond een man om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Door onbekende reden kwam de man met een auto te water. Hij raakte daarbij een zogeheten betonnen duiker, waarna het voertuig vlam vatte.

5 uur geleden
Aantal buitenlandse studenten groeit nauwelijks meer

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan 128.000 studenten uit het buitenland volgen een volledige studie op een universiteit of hogeschool in Nederland. Dat is ongeveer 5 procent meer dan het vorige collegejaar. Het is de laagste toename in negen jaar tijd, aldus Nuffic, een organisatie die zich bezighoudt met internationalisering van het onderwijs.

5 uur geleden