Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie pakt voortvluchtige Brit die nog 10 jaar de cel in moet

Politie pakt voortvluchtige Brit die nog 10 jaar de cel in moet

AMSTERDAM (ANP) - Agenten hebben in Amsterdam bij toeval een 39-jarige Britse crimineel aangehouden die nog tien jaar de cel in moet. Hij werd sinds 2021 gezocht omdat hij is veroordeeld voor onder meer handel in cocaïne, meldt de politie.

Agenten in burger merkten zaterdagmiddag op een terras een groepje mannen op in Amsterdam-Zuid, van wie er één zich opvallend gedroeg. Zo was hij nerveus bezig met zijn telefoon. De politiemensen hielden het groepje in de smiezen aangezien zich in deze buurt geregeld criminelen ophouden bij horecazaken. Toen even later twee van hen naar een parkeergarage liepen, gingen de agenten erachteraan.

Het duo stapte in een auto en toen ze de parkeergarage uit reden, gaf de politie een stopteken. De auto stopte, maar de bestuurder ging ervandoor. Hij werd na een korte achtervolging gepakt en bleek geen rijbewijs te hebben. Ook had hij nog een geldboete openstaan. De passagier bleef aanvankelijk rustig zitten, maar werd later ook gecontroleerd. Aangezien hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had en de agenten het niet vertrouwden, namen ze hem ook mee naar het bureau.

Daar kwamen ze erachter dat hij een valse voornaam had opgegeven. Wel klopten zijn achternaam en woonplaats in Engeland, waardoor er bij een zoektocht op internet een foto tevoorschijn kwam van een veroordeelde man die nog tien jaar de cel in moet. De Brit bevestigde dat hij de gezochte man was. Hij stond ook internationaal gesignaleerd. De man zal worden overgeleverd aan zijn thuisland.

Meer uit Binnenland

Zege van BBB in Eerste Kamer kan nog wat groter worden

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging wordt dinsdag de grootste partij in de Eerste Kamer, dat staat wel vast. De boerenpartij krijgt vrijwel zeker zeventien zetels. Maar met hulp van andere partijen kunnen dat er misschien achttien worden, heeft de Verkiezingsdienst van het ANP doorberekend.

1 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

2 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

3 uur geleden
Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coördinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

5 uur geleden
Dode en twee gewonden na steekpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn zondagavond zodanig gewond geraakt door een steekpartij in Amsterdam dat ze naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Iets voor 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers, ondanks de medische behandeling die hij kreeg, aan zijn verwondingen is overleden. Het gaat om een 21-jarige man.

9 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

12 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

13 uur geleden