Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie ontdekt darkwebwinkel in Tilburg, 44 kilo drugs gevonden

Politie ontdekt darkwebwinkel in Tilburg, 44 kilo drugs gevonden

TILBURG (ANP) - De politie heeft donderdag in een woning aan het Ketelhavenplein in Tilburg een darkwebwinkel gevonden van waaruit allerlei soorten drugs, bestemd voor de hele wereld, werden aangeboden. Er zijn twee mannen, beiden uit Tilburg en 23 jaar, aangehouden. In het pand is 44 kilo harddrugs ontdekt. Het gaat om ruim 30 kilo amfetamine, duizenden xtc-pillen, een kilo crystal meth, honderden andere pillen, LSD, heroïne en cocaïne. De waarde bedraagt ongeveer een half miljoen euro.

De winkel werd ontdekt tijdens een grootscheepse controle van de gemeente Tilburg op spookbewoning. Hierbij werden deze week ruim tweehonderd leegstaande panden gecontroleerd waaronder het pand aan het Ketelhavenplein. De Tilburgse controle is onderdeel van een bredere aanpak van spookbewoning. Op verschillende locaties in Zuid-Nederland wordt hierop gecontroleerd door gemeenten, politie en Openbaar Ministerie.

Bij spookbewoning wordt een woning misbruikt voor criminele activiteiten terwijl er geen formele bewoning plaatsvindt. Criminelen gebruiken huizen om gestolen goederen, drugs of wapens op te slaan. Vaak gebeurt dit in een pand waar op papier niemand woont. Dit geeft volgens de politie overlast, onveiligheid en onrust.

Meer uit Binnenland

Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

59 minuten geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

1 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

3 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

6 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

8 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

8 uur geleden
Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS

ROTTERDAM (ANP) - Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

10 uur geleden