Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie onderzoekt verband ontploffingen in straat Vlaardingen

Politie onderzoekt verband ontploffingen in straat Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Het is nog niet duidelijk of er verband is tussen twee ontploffingen bij panden in de Koekoekstraat in Vlaardingen In de nacht van maandag op dinsdag is daar voor de tweede dag op rij een explosie geweest. Volgens de politie was het incident de nacht ervoor bij een andere woning. In beide gevallen raakte niemand gewond. De komende tijd zal de politie in de straat in de wijk Holy Zuid surveilleren.

De politie denkt niet dat er een verband bestaat met eerdere ontploffingen in de stad. Een aantal explosies in Vlaardingen in het afgelopen jaar waren gericht op een loodgieter. Zijn woning, bedrijfspand en een aantal voertuigen zijn meermaals het doelwit geweest van een aanslag. De woning en het bedrijfspand zijn op last van burgemeester Bert Wijbenga gesloten. De loodgieter zit ondergedoken. Er is nog altijd extra politietoezicht bij die panden.

In verband met de ontploffingen zijn inmiddels vier mannen uit Rotterdam in de leeftijd tussen 17 en 30 jaar aangehouden. Onderzocht wordt nog wat hun rol precies is geweest. In en rond Rotterdam zijn dit jaar al meer dan tien geweldsincidenten met zware explosies geweest.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

2 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

3 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

3 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

5 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

5 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

6 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

7 uur geleden