Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie onderzoekt of Baudet coronaregels overtrad op Urk

Politie onderzoekt of Baudet coronaregels overtrad op Urk

UTRECHT (ANP) - De politie onderzoekt op verzoek van het Openbaar Ministerie of partijleider Thierry Baudet de coronaregels heeft overtreden tijdens zijn bezoek aan Urk eerder deze week. Tijdens dat bezoek van de voorman van Forum voor Democratie (FVD) stonden heel veel mensen dicht bij elkaar. Er werden veel handen geschud en Baudet at haring in een visrestaurant waar veel tafeltjes waren bezet.

Volgens een woordvoerster van het OM leek het in Harderwijk en Veenendaal, waar Baudet ook op bezoek kwam, veel beter te gaan. Maar beelden van het bezoek aan Urk lijken te laten zien dat daar mogelijk strafbare dingen zijn gebeurd, zegt zij. Onder meer uit onderzoek van die beelden moet blijken wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk was. Het is nog niet bekend hoelang het onderzoek gaat duren.

Het bezoek van Baudet bracht dinsdag honderden mensen op de been in Urk. De FVD-leider droeg geen mondkapje en liet zich met veel mensen gearmd op de foto zetten. Daarna ging hij met zijn campagneteam naar een visrestaurant om daar haring te eten, terwijl veel Urkers binnen aan tafeltjes gingen zitten. Later schudde hij nog handen op vissersboten. Hij noemde Urk "een persoonlijke favoriet om te bezoeken". Tijdens het bezoek is niet ingegrepen door politie of handhavers. Burgemeester Cees van den Bos was ontstemd over het verloop van het bezoek.

Het OM wil weten of Baudet welbewust de coronaregels heeft overtreden. Het zou ook kunnen dat anderen hem in die situatie hebben gebracht. De voorman van FVD kan een coronaboete krijgen.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
Ik ben het eens met J. Davidse. Nu blijkt weer dat Nieuwsuur (NPO) een onderzoek heeft laten uitvoeren onder de FvD stemmers waar uit zou blijken dat een groot deel zou geloven in een complot m.b.t. de verspreiding van corona. Los nog van de inhoud is het veelzeggend dat door de media dit, kort voor de verkiezingen, weer extra wordt belicht. Je gaat steeds meer afvragen in hoeverre hier weer geen sprake is van beïnvloeding door de NPO die in mijn ogen al lang niet meer objectief is.
J. Davidse. 1 maand geleden
De Jonge zonder mondkapje in de winkel, Jetten in de sportschool, Hoekstra schaatst in Thialf, Grapperhaus knuffelt erop los op trouwerij. Een sorry is voldoende, wet aangepast na slippertje van Ferd zodat boete laag is en geen aantekening op strafblad komt. En Tierry willen aanpakken voor dezelfde vergrijpen? Wie in Nederland nog geloofd in democratie en een eerlijke rechtspraak heeft de laatste jaren waarschijnlijk op Mars gewoont zonder contact met de buitenwereld.
Hans0166 1 maand geleden
o ja? volgende de pers ging alles prima
jvdgouwe 1 maand geleden
in Tholen heeft hij zich op zondag schandalig gedragen

Meer uit Binnenland

De Jonge bereid te kijken naar keuzevrijheid bij AstraZeneca-prik

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge is bereid te kijken of mensen die niet in aanmerking komen voor het vaccin van AstraZeneca daar tóch voor kunnen kiezen, als de 60-plussers eenmaal zijn ingeënt. Maar heel enthousiast toonde hij zich donderdag in de Tweede Kamer niet over het idee.

5 minuten geleden
Quarantaineplicht ook in buurlanden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet mikt erop de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei te laten ingaan. Meer landen hanteren al een quarantaineplicht. Hoe zit dat in de buurlanden?

23 minuten geleden
Vader Ruinerwold krijgt geld terug van OM

GRONINGEN (ANP) - Gerrit-Jan van D. krijgt 97.000 euro terug van het Openbaar Ministerie (OM). Dit bedrag aan contant geld werd in oktober 2019 in beslag genomen bij een inval op de boerderij in het Drentse Ruinerwold, waar hij met zes kinderen afgesloten van de buitenwereld leefde. Omdat hij vanwege zijn herseninfarct niet in staat is terecht te staan, is het 'strafvorderlijke belang' komen te vervallen. Het OM heeft dit bevestigd na een bericht van Dagblad van het Noorden.

35 minuten geleden
D66-Kamerlid Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag

DEN HAAG (ANP) - D66'er Sidney Smeets treedt terug als Tweede Kamerlid, meldt zijn partij. Smeets raakte deze week in opspraak door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.

36 minuten geleden
Minister Blok extreem bezorgd over Russische troepen bij Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De grote Russische troepenopbouw bij de grens met Oekraïne vindt demissionair minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) "zeer zorgelijk". Ook de Tweede Kamer is erg ongerust over de situatie, bleek donderdag tijdens een debat.

41 minuten geleden
Kou over Koningsfeest 538 in Breda lijkt uit de lucht

BREDA (ANP) - Radio 538 en de Bredase horeca bespreken binnenkort hoe ze kunnen samenwerken, na de onrust die is ontstaan over het Koningsfeest van de muziekzender in de stad. Dat is volgens een woordvoerder van de gemeente Breda de uitkomst van een gesprek dat beide partijen donderdagmiddag hebben gevoerd met de Bredase burgemeester Paul Depla.

49 minuten geleden
Deen Mads Nissen maakt voor tweede keer World Press Photo

AMSTERDAM (ANP) - De foto The First Embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen is uitgeroepen tot beste persfoto van het jaar. Dat heeft de organisatie van World Press Photo donderdag bekendgemaakt.

53 minuten geleden