Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie neemt meer illegaal vuurwerk in beslag dan jaar geleden

Politie neemt meer illegaal vuurwerk in beslag dan jaar geleden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dit jaar tot en met week 46 (tot en met 15 november) al 34.912 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat is zo'n 10.000 kilo meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Het Openbaar Ministerie (OM) publiceert wekelijks hoeveel verboden vuurwerk de politie heeft gevonden.

In week 46 zelf werd vorig jaar 3650 kilo gevorderd, tegenover 6405 kilo dit jaar. De stijging is volgens het OM te verklaren doordat er dit jaar meer onderzoek wordt gedaan naar illegaal vuurwerk. "De opsporingscapaciteit bij de politie is groter dan in 2019", aldus een woordvoerster. Het in beslag nemen van verboden vuurwerk heeft een hogere prioriteit, zo verklaart ze. "We willen dat illegaal vuurwerk helemaal uit Nederland verdwijnt."

Of de coronacrisis en het vuurwerkverbod ook iets te maken hebben met de stijging van de hoeveelheid opgespoord illegaal vuurwerk, is volgens het OM niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

5 minuten geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

10 minuten geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

11 minuten geleden
Schiphol: laat je brengen of neem de taxi of de bus

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol raadt reizigers aan om met alternatief vervoer naar de luchthaven te komen vanwege de treinstoring rond Amsterdam. "Laat je brengen of neem de taxi of de bus", zegt een woordvoerder van Schiphol maandagochtend. Het vliegveld heeft personeel ook gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken.

13 minuten geleden
Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht. Om 07.30 uur waren er nog zo'n vijftien mensen die hun spulletjes bij elkaar pakten.

34 minuten geleden
Ook geen internationale treinen door storing

UTRECHT (ANP) - Door de storing rijden er ook geen internationale treinen vanuit en naar Amsterdam, meldt NS. Volgens een kaartje op de site gaat het om treinverkeer naar Brussel, naar Berlijn en naar Frankfurt.

35 minuten geleden
Deel Nederlanders voelt zich niet goed voorbereid op ramp

DEN HAAG (ANP) - Vier op de tien Nederlanders vinden dat ze niet goed voorbereid zijn op een ramp of crisis. Dat komt naar voren in de Risico- en Crisisbarometer, het publieksonderzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). In deze barometer wordt twee keer per jaar onderzocht hoe risico’s en dreigingen tegen de nationale veiligheid worden ervaren.

48 minuten geleden