Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie: meerdere doden nadat auto inrijdt op kerstoptocht in VS

Politie: meerdere doden nadat auto inrijdt op kerstoptocht in VS

WAUKESHA (ANP) - Een auto is zondag ingereden op een kerstoptocht in de Amerikaanse plaats Waukesha in de staat Wisconsin. Daarbij zijn volgens de politie "meerdere doden" gevallen. Ruim twintig mensen werden door de auto geraakt. Hoeveel mensen er precies aan hun verwondingen zijn overleden, kan de politie nog niet zeggen. Volgens de brandweer zijn elf volwassenen en twaalf kinderen naar het ziekenhuis gebracht.

Of het een terroristische daad betreft, is volgens de politie nog niet duidelijk. De vermoedelijke bestuurder van de auto is aangehouden en zit vast. Het onderzoek naar de toedracht van het incident verkeert nog in een opstartfase.

Op een video die op sociale media is geplaatst, is een rode SUV te zien die van achteren op de parade inrijdt. In een tweede video lijkt de politie het vuur te openen op dezelfde auto, wanneer die door de wegversperring breekt. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat een agent op de wagen geschoten heeft. Daarbij zouden geen omstanders gewond zijn geraakt. Vanuit de auto zelf zou niet zijn geschoten volgens de politie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Ministers VS en Rusland praten vrijdag in Genève over Oekraïne

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister Antony Blinken van Buitenlandse Zaken en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov komen vrijdag samen in Genève om de crisis rond Oekraïne te bespreken. De twee bewindslieden spraken elkaar dinsdag telefonisch.

2 uur geleden
Europese Unie steunt Afghaanse volk met 268 miljoen euro

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft 268,3 miljoen euro uitgetrokken om de Afghaanse bevolking door de humanitaire crisis heen te helpen. Via de Verenigde Naties worden projecten gefinancierd die zijn gericht op toegang tot onderwijs en zorg, en hulp om burgers in het levensonderhoud te kunnen voorzien, ook voor vluchtelingen en ontheemden.

4 uur geleden
NAVO: Rusland uitgenodigd voor nieuw overleg over Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De NAVO heeft Rusland uitgenodigd voor nieuwe besprekingen over de spanningen rond onder meer Oekraïne. Het militaire bondgenootschap is ook bereid Rusland over en weer bij te praten over militaire oefeningen en nucleair beleid, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg dinsdag.

6 uur geleden
Johnson: niemand vertelde mij dat borrel tegen regels was

LONDEN (ANP/RTR) - Volgens de Britse premier Boris Johnson had niemand hem verteld dat de borrel in zijn ambtswoning Downing Street 10 op 20 mei 2020 tegen de coronaregels was. "Achteraf gezien had ik mensen moeten zeggen weer naar binnen te gaan en weer te gaan werken."

6 uur geleden
VS-minister Blinken naar Kiev en Berlijn door spanning met Moskou

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat dinsdag naar Kiev en vervolgens naar Berlijn om over de spanningen met Rusland te praten. Zijn ministerie is bang voor een Russische invasie van Oekraïne. Donderdag staat voor Blinken een overleg in Berlijn op de agenda over Oekraïne samen met Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Oekraïne.

7 uur geleden
Rusland noemt wapenlevering aan Oekraïne 'uiterst gevaarlijk'

KIEV (ANP/DPA) - Rusland noemt een wapenlevering van het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne "uiterst gevaarlijk". "Dit draagt niet bij aan de afbouw van de spanningen", aldus woordvoerder Dmitri Peskov. Rusland maakt zich zorgen over de toenemende wapenleveringen aan buurland Oekraïne.

7 uur geleden
Huizen op eiland in Tonga volledig verwoest

NUKU'ALOFA (ANP/RTR) - Op meerdere eilanden in Tonga is de schade na de vulkaanuitbarsting van afgelopen weekend enorm. Op het eiland Mango zijn volgens de regering alle huizen verwoest, op Fonoifua staan er nog twee overeind en ook op Nomuka is de schade aanzienlijk. De eilanden Atata, Mango en Fonoifua worden volledig ontruimd, meldt de regering van Tonga.

8 uur geleden