Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie legt werk neer tijdens coronademonstratie in Rotterdam

Politie legt werk neer tijdens coronademonstratie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie legt bij een aangekondigde coronademonstratie in Rotterdam komende zondag vier uur lang het werk neer. De politiebonden willen daarmee een signaal afgeven aan het kabinet, dat volgens de bonden niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao.

De Mars voor de Verbinding is een protest tegen de coronamaatregelen van de overheid. "Vier uur lang zal er rondom deze mars geen politie op straat zijn om de openbare orde en veiligheid te bewaken", zeggen de politiebonden in een verklaring over hun actie.

Politiebonden ACP, NPB, Equipe en ANPV zijn zeer teleurgesteld over de uitkomst van een cao-gesprek dat zij vrijdag hadden met een afvaardiging van de regering. Daarin zouden er geen toezeggingen zijn gedaan over speerpunten als het inkomen van politiemensen en de capaciteit bij de korpsen. "Het actietraject van de bonden gaat hierdoor een volgende fase in", stellen de organisaties in een gezamenlijke verklaring. "Er worden vanaf nu hardere acties voorbereid en uitgevoerd."

Rotterdamse derby

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de politieactie zijn voor de protestmars in de Maasstad. De gemeente Rotterdam laat weten dat de demonstratie nog steeds wordt voorbereid "zoals we dat altijd doen" en dat wordt overlegd met alle betrokken partijen. Eerder zei de gemeente nog dat de demonstratiemars door kon gaan, ook omdat er die dag voldoende politiecapaciteit zou zijn. De lokale autoriteiten gaan uit van zo'n 15.000 deelnemers.

Tegelijk met de mars is ook de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Sparta, die wordt bijgewoond door ongeveer 16.000 toeschouwers. Een woordvoerder zegt namens de vier politiebonden dat rond die Rotterdamse derby geen actie wordt gevoerd.

Meer uit Binnenland

Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

2 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

2 uur geleden
Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

4 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

12 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

12 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

13 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

15 uur geleden