Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie legt werk neer tijdens coronademonstratie in Rotterdam

Politie legt werk neer tijdens coronademonstratie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie legt bij een aangekondigde coronademonstratie in Rotterdam komende zondag vier uur lang het werk neer. De politiebonden willen daarmee een signaal afgeven aan het kabinet, dat volgens de bonden niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao.

De Mars voor de Verbinding is een protest tegen de coronamaatregelen van de overheid. "Vier uur lang zal er rondom deze mars geen politie op straat zijn om de openbare orde en veiligheid te bewaken", zeggen de politiebonden in een verklaring over hun actie.

Politiebonden ACP, NPB, Equipe en ANPV zijn zeer teleurgesteld over de uitkomst van een cao-gesprek dat zij vrijdag hadden met een afvaardiging van de regering. Daarin zouden er geen toezeggingen zijn gedaan over speerpunten als het inkomen van politiemensen en de capaciteit bij de korpsen. "Het actietraject van de bonden gaat hierdoor een volgende fase in", stellen de organisaties in een gezamenlijke verklaring. "Er worden vanaf nu hardere acties voorbereid en uitgevoerd."

Rotterdamse derby

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen van de politieactie zijn voor de protestmars in de Maasstad. De gemeente Rotterdam laat weten dat de demonstratie nog steeds wordt voorbereid "zoals we dat altijd doen" en dat wordt overlegd met alle betrokken partijen. Eerder zei de gemeente nog dat de demonstratiemars door kon gaan, ook omdat er die dag voldoende politiecapaciteit zou zijn. De lokale autoriteiten gaan uit van zo'n 15.000 deelnemers.

Tegelijk met de mars is ook de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Sparta, die wordt bijgewoond door ongeveer 16.000 toeschouwers. Een woordvoerder zegt namens de vier politiebonden dat rond die Rotterdamse derby geen actie wordt gevoerd.

Meer uit Binnenland

Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

42 minuten geleden
CU-leider Segers: kabinet moet prijsstijgingen extra compenseren

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartij ChristenUnie vindt dat het kabinet in de nieuwe begroting "extra stappen" moet zetten om de stijgende prijzen te compenseren. Dat stelt fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Het kabinet heeft dit jaar weliswaar veel geld uitgetrokken om de prijsstijgingen van onder meer energie en brandstof te dempen, maar veel van die compensatiemaatregelen gelden alleen dit jaar.

3 uur geleden
VluchtelingenWerk: Rijk moet vertrouwen gemeenten terugwinnen

AMSTERDAM (ANP) - Asielstaatssecretaris Eric van der Burg moet namens het Rijk het vertrouwen van gemeenten winnen om beweging te krijgen in de vastgelopen asielketen. Dat is volgens VluchtelingenWerk de eerste stap richting een oplossing. De organisatie reageert op het nieuws dat aanzienlijk minder statushouders een huis hebben gekregen dan de overheid wilde.

4 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

4 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

4 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

5 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

5 uur geleden