Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie krijgt veel tips na tonen nieuwe beelden Bretly Dorder

Politie krijgt veel tips na tonen nieuwe beelden Bretly Dorder

ROTTERDAM (ANP) - De politie krijgt na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond "ontzettend veel" tips binnen over de voortvluchtige Bretly Dorder. In het programma werden nieuwe foto's getoond van de 24-jarige Dorder. De beelden zijn zaterdag en zondag gemaakt op station Amsterdam Centraal.

Hoeveel tips de politie precies heeft binnengekregen, weet een woordvoerster niet. Maar volgens haar gaat het in ieder geval om meer dan honderd en komen er nog steeds tips bij. "Het is heel veel werk om ze allemaal na te gaan", geeft ze aan. Of de gouden tip er tussen zit, is nog niet duidelijk. De politie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de mogelijk vuurwapengevaarlijke man.

Dorder wordt verdacht van het doden van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven en een steekincident in Zutphen, allebei eerder deze maand. Met beide slachtoffers had hij eerst persoonlijk contact, later werd hij gewelddadig.

Of Dorder nog steeds in Amsterdam is, weet de politie niet. "Hij kan ook doorgereisd zijn", zei een politiewoordvoerster in Opsporing Verzocht.

Meer uit Binnenland

14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden

SMALLE EE (ANP) - De drenkeling die zaterdagavond in kritieke toestand uit het water werd gered in het Friese Smalle Ee is overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Somalië, laat een woordvoerder van het COA weten. De jongen verbleef in de noodopvang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

10 uur geleden
Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

15 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

15 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

16 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

17 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

17 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

18 uur geleden