Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie kijkt ook naar motief steekpartij Leeuwarden

Politie kijkt ook naar motief steekpartij Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - De politie zegt nog niets te kunnen melden over een motief voor het steekincident voor het station in Leeuwarden, waarbij vrijdag een 64-jarige man uit die stad ernstig gewond raakte. Daarvoor is een 38-jarige man uit Rotterdam opgepakt.

De Leeuwarder Courant bericht zaterdag over de mogelijke politieke achtergrond van de zaak. De verdachte zou een Iraanse achtergrond hebben. Familie van het slachtoffer zegt in die krant dat het om een politiek gemotiveerde aanslag gaat. Het slachtoffer is volgens de krant een Iraanse Koerd die vocht tegen het regime van ayatollah Khomeini en vluchtte naar Nederland. In een artikel in die krant zei hij in 2009 dat hij eerder door de Iraanse geheime dienst werd achtervolgd. Daarnaast zou hij betrokken zijn bij de Nederlandse tak van de Koerdische Democratische Partij Iran.

De politie zegt in een reactie kennisgenomen te hebben van het artikel. "We zitten nog in de eerste fase van het verhoor en het is prematuur om op het motief in te gaan. Maar we nemen de informatie mee in het onderzoek", aldus een woordvoerster. Zij kan niets zeggen over de nationaliteit van de verdachte.

Het steekincident veroorzaakte vrijdag aan het einde van de ochtend grote consternatie op het plein voor het station in Leeuwarden. Daar werd het slachtoffer zittend in zijn auto meerdere keren gestoken door zijn belager. Op beelden die zijn gedeeld op sociale media is te zien hoe de verdachte vervolgens door zijn knieën zakt en zich door de politie laat arresteren.

Meer uit Binnenland

Meteorologische winter begint vrijdag met vrieskou

HOUTEN (ANP) - Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

20 minuten geleden
Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

DEN HAAG (ANP) - De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker als er neerslag valt. De grotere drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.

2 uur geleden
Code geel in groot deel van het land om gladheid op de weg

DE BILT (ANP) - Het kan woensdagochtend plaatselijk glad zijn door winterse buien, met hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. Het KNMI heeft code geel uitgebreid naar meer provincies. Alleen Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland blijven 'groen'.

2 uur geleden
Dierenorganisatie: nog veel illegale advertenties voor puppy's

AMSTERDAM (ANP) - Er is nog altijd veel mis met onlineadvertenties voor puppy's, concludeert de internationale dierenwelzijnsorganisatie FOUR PAWS na een steekproef op onder meer Nederlandse advertentiesites. Volgens de stichting worden veel jonge honden illegaal geïmporteerd uit met name Oost-Europa, om vervolgens op bijvoorbeeld Marktplaats of Puppyplaats te koop te worden aangeboden.

2 uur geleden
Plasterk moet valse start verkenning weer goedmaken

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk moet proberen vanaf deze woensdag de opgelopen vertraging in het verkenningsproces weer goed te maken. Zelf sprak de voormalig PvdA-minister al zijn hoop uit volgende week met een verslag te komen, waarna de Tweede Kamer erover kan debatteren. Plasterk praat woensdag met de leiders van de vier grootste partijen.

4 uur geleden
Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

7 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

11 uur geleden