Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie India betrapt 'nepdode' die lockdown wil omzeilen

Politie India betrapt 'nepdode' die lockdown wil omzeilen

NEW DELHI (ANP/AFP) - Een man uit Kashmir heeft gedaan alsof hij dood was om de reisbeperkingen in zijn land te omzeilen. De 70-jarige Indiër slaagde volgens de politie bijna in zijn opzet: hij kon meerdere controleposten passeren voordat hij door de mand viel.

In India zijn veel mensen gestrand door een landelijke lockdown die verspreiding van het coronavirus moet voorkomen. Zo kunnen arbeidsmigranten die hun werk verliezen bijvoorbeeld niet meer terugkeren naar hun dorpen in andere delen van het land.

De 70-jarige man en drie anderen wilden volgens de politie terugkeren naar Poonch, een gebied bij de grens met Pakistan. Een ambulancebestuurder bedacht vervolgens een plan om de autoriteiten te slim af te zijn. De bejaarde had een hoofdwond en kon volgens hem wel doorgaan voor een dode patiënt.

Ambulance

De mannen legden uiteindelijk zo'n 160 kilometer af in een ambulance. Ze hadden zelfs een valse overlijdensverklaring bemachtigd om zich langs controleposten te bluffen. Dat ging goed tot een politieman onraad rook. "Hij besefte onmiddellijk dat de man die in de ambulance lag niet dood kon zijn", zegt een hoge politiefunctionaris.

De groep is aangehouden en moet in quarantaine. "De ambulance is tegengehouden bij de laatste controlepost voordat ze thuis zouden komen", zegt de politiefunctionaris tegen AFP.

Meer uit Buitenland

Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten geïnformeerd dat het geen verdere escalatie wil na een grote aanval op Israël. Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian zegt in een videoboodschap dat er geen behoefte is aan "meer spanning in de regio".

1 uur geleden
Premier Tusk wil 'geen woorden maar daden' bij veiligheid EU

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Poolse premier Donald Tusk wil geen woorden, maar daden als het gaat om het veiligheidsbeleid van de Europese Unie. "Als alle woorden die in de laatste jaren hier in Brussel zijn gezegd over gemeenschappelijke verdediging veranderd zouden worden in kogels en raketten, dan zou Europa de sterkste macht ter wereld zijn", aldus Tusk donderdag in een bericht op het socialemediaplatform X.

2 uur geleden
AfD'er Björn Höcke voor de rechter om gebruik nazi-slogan

HALLE (ANP/RTR/AFP) - Een bekende Duitse politicus verscheen donderdag voor de rechter op verdenking van het gebruik van een nazi-slogan. AfD'er Björn Höcke riskeert een boete of tot drie jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld.

2 uur geleden
Bluswerkzaamheden beursgebouw Kopenhagen duren nog zeker een dag

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De brand in het historische beursgebouw in Kopenhagen is nog steeds niet volledig geblust. De bluswerkzaamheden gaan door en duren naar verwachting nog zeker 24 uur, meldt de brandweer donderdagochtend.

3 uur geleden
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

3 uur geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

4 uur geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

4 uur geleden