Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie in actie voor aanvang duel PSV-Ajax in Eindhoven

Politie in actie voor aanvang duel PSV-Ajax in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Voor het begin van de voetbalwedstrijd PSV - Ajax in Eindhoven voeren de politiemensen die daar zondag worden ingezet, korte tijd actie. Ze leggen dan het werk maximaal één uur neer voor een vakbondsbijeenkomst. Hun inzet rond de wedstrijd blijft overeind.

De werkonderbreking maakt deel uit van de estafetteactie Wake-up call 2022. Daarmee vragen de politiebonden aandacht voor de "chronische onderbezetting" binnen het korps, de hoge werkdruk, bezuinigingen en geweld tegen agenten. De acties zijn ook bedoeld als "aanjager van de komende onderhandelingen over een nieuwe politie-cao", melden de vakbonden.

De voorzitters van de vier politievakbonden vragen daarbij "harde toezeggingen op een aantal thema's" van minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid. Ze verwachten antwoord voor 6 februari. "Zolang de reactie uitblijft, gaan de politiebonden verder met het opbouwen en voorbereiden van hardere acties", schrijven de bonden.

Meer uit Binnenland

Groningse CdK: gasbesluit historisch, verdriet eindigt nog niet

GRONINGEN (ANP) - "Historisch", zo noemt de Groningse commissaris van de Koning René Paas het besluit van de Eerste Kamer dinsdag om de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Dat de gaswinning in de regio stopt, "betekent dat de oorzaak van veel ellende stopt", zegt hij. "Het verdriet eindigt echter nog niet."

1 uur geleden
FIOD onderzoekt weer massale toeslagenfraude vanuit Bulgarije

DEN HAAG (ANP) - De fiscale opsporingsdienst FIOD doet opnieuw onderzoek naar georganiseerde fraude met toeslagen vanuit Bulgarije. De dienst Toeslagen heeft van buitenaf meerdere tips gekregen over mensen die zich ten onrechte inschrijven op een Nederlands adres en toeslagen aanvragen. Er zijn 2000 verschillende burgerservicenummers bij betrokken.

2 uur geleden
Meer Europeanen van plan te stemmen in Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Meer inwoners van de Europese Unie zeggen de komende Europese verkiezingen te gaan stemmen dan ze zich vorige keer voornamen. Ook meer Nederlanders denken ditmaal naar de stembus te gaan. De prille groei van de opkomst, na jaren kommer en kwel, zou in juni kunnen doorzetten, suggereert een peiling van het Europees Parlement.

3 uur geleden
Plofkraak bij geldwisselkantoor station Delft

DELFT (ANP) - Bij een geldwisselkantoor in de stationshal van station Delft heeft vanochtend een plofkraak plaatsgevonden. Regio15 meldt dat hulpdiensten omstreeks 04:30 uur melding kregen van de plofkraak.

4 uur geleden
Eerste openbare zitting verdachte dubbele moord Weiteveen

ASSEN (ANP) - De rechtbank in Assen houdt woensdag een eerste openbare zitting in de zaak tegen de 50-jarige Richard K., verdacht van de dubbele moord in het Drentse Weiteveen op 16 januari. Volgens zijn advocaat Justus Reisinger zal K. in de rechtszaal verschijnen. De man werkt volledig mee aan het onderzoek, aldus de raadsman. De moorden veroorzaakten een schokgolf.

6 uur geleden
Erasmusbrug wekenlang in avond en nacht dicht voor onderhoud

ROTTERDAM (ANP) - De Erasmusbrug in Rotterdam is tussen 15 april en 13 mei dagelijks tussen 20.00 en 06.00 uur dicht voor auto's en fietsers. Voetgangers kunnen er wel overheen. De maatregel is volgens de gemeente nodig om een veilige plek te bouwen voor de schilders van de pyloon, het staande en meest zichtbare deel van de brug. Het onderhoudswerk aan de Erasmusbrug, dat in februari is gestart, gaat naar verwachting heel 2024 duren.

6 uur geleden
Eerste dag staatsbezoek Spanje in teken van sport en waterstof

AMSTERDAM (ANP) - De eerste dag van het staatsbezoek van Spanje aan Nederland staat in het teken van sport, waterstof en het traditionele staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje bezoeken het land op woensdag 17 en donderdag 18 april. Het staatsbezoek van Spanje is ook het eerste waarbij prinses Amalia een rol speelt.

6 uur geleden