Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie houdt drietal aan voor tien gevallen 'pedojagen'

Politie houdt drietal aan voor tien gevallen 'pedojagen'

EMMEN (ANP) - De politie heeft maandag en dinsdag drie mogelijke 'pedojagers' aangehouden. De twee mannen (22) en een vrouw (29) uit Emmen worden verdacht van bedreiging, vernieling en mishandeling. Sinds augustus waren in Drenthe tien incidenten waarbij de politie het vermoeden kreeg dat het ging om ‘pedojagers’. Het gaat om negen gevallen in Emmen en een in Assen.

In veel gevallen was voorafgaand aan het geweld online contact tussen een volwassen man en een iemand die zich als minderjarige voordeed. In de chat werd een afspraak gemaakt en een plek afgesproken waar de ontmoeting zou plaatsvinden. Eenmaal daar troffen de mannen niet de persoon aan met wie ze hadden afgesproken, maar een of meerdere mensen die "hele andere bedoelingen hadden", zoals de politie het noemt. De mannen werden opgewacht, belaagd en mishandeld.

De politie kwam de verdachten mede op het spoor omdat hun namen waren opgeschreven na een eerder incident met een vernielde telefoon in Emmen. In het vervolgonderzoek werd duidelijk dat de eigenaar van die telefoon slachtoffer was geworden van vernieling en mishandeling en dat er vermoedelijk sprake was geweest van 'pedojagen'.

De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Meer uit Binnenland

Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

39 minuten geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

16 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

19 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

20 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

20 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

21 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

22 uur geleden