Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie gestopt met onderzoek naar vernieling natuur Stroe

Politie gestopt met onderzoek naar vernieling natuur Stroe

UTRECHT (ANP) - De politie is het onderzoek gestopt naar de mogelijke daders die met tractoren een stukje natuur bij Stroe op de Veluwe begin juli vernielden, bevestigt een woordvoerder van Staatsbosbeheer na bericht van Omroep Gelderland. Staatsbosbeheer deed aangifte van de vernieling. Volgens de natuurorganisatie heeft de politie niet genoeg aanwijzingen om het onderzoek voort te zetten.

Staatsbosbeheer vindt het "een goeie zaak dat de politie zo grondig onderzoek heeft gedaan", maar is tegelijkertijd "teleurgesteld dat de daders niet zijn gevonden", aldus de woordvoerder. "Wij blijven aangifte doen als de natuur wordt vernield."

Op maandag 5 juli reed een groep boerenactivisten het natuurgebied plat en werd er mest uitgestrooid. De boerenactivisten vonden dat Staatsbosbeheer de natuur niet goed beheert, blijkt uit een filmpje dat Omroep Gelderland maakte. Daardoor zou de natuur "niet sterk" zijn en dat zou de reden zijn dat boeren een groot aandeel moeten leveren in het oplossen van de stikstofproblematiek. Het gebied behoort tot het Natura 2000-gebied op de Veluwe.

Of de natuur is aangetast door de vernieling, kan Staatsbosbeheer nog niet zeggen. "Op het stuk grond gebeurt op het moment niet zoveel. Er waren bloemen ingezaaid, maar door de droogte zijn die niet opgekomen", aldus de woordvoerder. Eerder werd het gebied gebruikt om houtsnippers op te slaan, die werden gemaakt van gesnoeide takken en bomen.

Meer uit Binnenland

ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

6 uur geleden
ANWB roept automobilisten op hele zomer Parijs te mijden

DEN HAAG (ANP) - De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. De organisatie volgt daarmee het dringende advies van de Franse politie, ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen.

9 uur geleden
Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

10 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

11 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

12 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

12 uur geleden
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

VACQUIÈRES (ANP) - Het lichaam van de in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw is gevonden, laat Stichting Reddingshonden RHWW weten. De 73-jarige Marjan Roozendaal had op 14 juli camping Parc Le Duc in Vacquières verlaten, daarna ontbrak elk spoor. Haar lichaam is "redelijk dicht bij de camping gevonden", aldus een woordvoerder van RHWW. Duidelijk is dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

12 uur geleden