Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie en demonstranten slaags op het Rokin

Politie en demonstranten slaags op het Rokin

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is het erg onrustig door een grote groep demonstranten, van wie een groot deel mondkapjes en (Palestijnse) sjaals voor het gezicht draagt. Op de hoek met de Langebrugsteeg raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte. Ook worden politiehonden ingezet.

Volgens een ANP-verslaggever werd de politie bekogeld met voorwerpen, mogelijk flessen.

Even eerder werd de laatste demonstrant weggehaald op het nabijgelegen Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam. Dat was sinds dinsdagavond bezet door betogers die vinden dat de UvA alle banden moet verbreken met Israël, gezien het gewelddadige optreden van dat land in de Gazastrook.

Meer uit Binnenland

Overleden man gevonden in Hellevoetsluis, één aanhouding

HELLEVOETSLUIS (ANP) - In het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis is donderdagmiddag in het bosgebied Ravense Hout een overleden persoon gevonden, meldt de politie. Omdat er ook iemand gezien was die vanaf de plaats was weggelopen, schaalde de politie op om die persoon te vinden. Later werd een man aangehouden, zijn mogelijke rol bij het incident wordt onderzocht.

7 minuten geleden
Hoger beroep rond azc Budel gaat door ondanks akkoord met COA

CRANENDONCK (ANP) - De gemeente Cranendonck zet het hoger beroep rond het azc in Budel bij de Raad van State volgende week toch door. Dit ondanks de overeenstemming die werd bereikt met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA over de toekomst van het azc. De zitting voor de Raad van State is gepland op 4 juni.

10 minuten geleden
Inspectie houdt vliegtuigen op Twente Airport aan de grond

ENSCHEDE (ANP) - Middelgrote vliegtuigen mogen nog wel landen op Twente Airport, maar niet meer vertrekken vanaf de regionale luchthaven. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft Twente Airport een beperking opgelegd voor de zogeheten categorie C-toestellen. Zulke vliegtuigen mogen in Enschede pas weer opstijgen als naast de enige start-en-landingsbaan op de luchthaven extra asfalt is aangelegd, waarop ze een draai van 180 graden kunnen maken.

33 minuten geleden
Energiesysteem volgens TNO-studie goedkoper met kernenergie

DELFT (ANP) - Nederland is met kernenergie in de toekomst iets goedkoper uit dan zonder kerncentrales, concludeert onderzoeksinstituut TNO in een donderdag verschenen rapport. Die conclusie is tegengesteld aan eerder onderzoek.

42 minuten geleden
Opvang asielzoekers, daklozen en starters in Haags ziekenhuis

DEN HAAG (ANP) - Een voormalig ziekenhuis in Den Haag wordt waarschijnlijk een tijdelijke opvanglocatie voor groepen mensen die een onderkomen nodig hebben. Er is plek voor in totaal 750 mensen. Dat zijn onder meer daklozen, asielzoekers en starters.

49 minuten geleden
Treinverkeer rond Utrecht verstoord door chemische geur

UTRECHT (ANP) - Rond Utrecht zijn er problemen met het treinverkeer door inzet van de hulpdiensten bij station Utrecht Vaartsche Rijn. Een machinist van een goederentrein rook een chemische geur en sloeg daarop alarm. Het treinverkeer op verschillende trajecten werd daardoor stilgelegd.

1 uur geleden
Verdachte opgepakt om bedreiging op hogeschool Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft een verdachte opgepakt van het incident op de Fontys Hogeschool in Eindhoven van donderdagochtend. Het gaat om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is geen medewerker of student van de hogeschool.

2 uur geleden