Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Den Haag waakzaam ondanks verboden demo

Politie Den Haag waakzaam ondanks verboden demo

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag is waakzaam en alert, zondag op eventuele demonstranten of relschoppers die ondanks een verbod toch naar de stad komen. De politie roept mensen op vooral thuis te blijven. "Kom niet naar Den Haag", luidt de oproep. Korpschef Paul van Musscher zei eerder bij de NOS dat er desnoods "handhavend wordt opgetreden".

De demonstratie tegen de coronamaatregelen was aangekondigd en zou op het Malieveld in Den Haag zijn. Waarnemend burgemeester Johan Remkes verbood het protest, hij vreesde voor opnieuw "ernstige wanordelijkheden" zoals vorige week na een soortgelijk protest in de stad ontstonden. Daar moest de ME aan te pas komen. Die voerde die dag meerdere charges uit en ook het waterkanon werd ingezet tegen betogers. Volgens premier Mark Rutte hadden "doorgesnoven hooligans" misbruik gemaakt van de demonstratie tegen de coronamaatregelen.

De initiële organisator van het protest van deze zondag, de groep Viruswaanzin, heeft inmiddels ook opgeroepen niet te komen demonstreren. De groep spande eerst een kort geding aan tegen het verbod. Nadat zaterdag de rechtbank had laten weten vast te houden aan het verbod, zei Viruswaanzin-voorman en jurist Jeroen Pols "geen herhaling" te willen "van de rellen van vorige week". Viruswaanzin verzet zich tegen de coronaregels. In totaal werden vorig weekend 425 mensen gearresteerd.

Het overgrote deel werd dezelfde dag of in de nacht heengezonden met een afdoening op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom). Van de elf verdachten die zondag werden opgepakt voor openlijke geweldpleging zit er nog een vast. De rest is heengezonden, maar blijft wel verdachte in dit onderzoek. Zaterdag hield de politie nog een man aan die verdacht wordt bij de ongeregeldheden betrokken te zijn geweest.

Meer uit Binnenland

Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Gezocht wordt naar de vrachtwagenchauffeur die in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober de telefoons stal, aldus de marechaussee. Die geeft in de uitzending van Opsporing Verzocht op NPO 2 dinsdagavond een toelichting op de diefstal en laat beelden zien van het voorval, zo meldt het programma.

10 minuten geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

15 minuten geleden
Rutte vooralsnog enige serieuze aspirant-NAVO-chef

BRUSSEL (ANP) - NAVO-landen beschouwen demissionair premier Mark Rutte op dit moment als de enige serieuze kandidaat om secretaris-generaal van het bondgenootschap te worden. Zelfs de Letse minister van Buitenlandse Zaken Krisjanis Karins, die zelf heeft aangegeven belangstelling te hebben voor de topbaan, ziet het zo. "Ik denk dat Mark Rutte op dit moment de enige officiële kandidaat is", heeft hij tegen het ANP gezegd in de marge van een bijeenkomst met zijn collega's van de NAVO in Brussel.

43 minuten geleden
Verkenner Plasterk praat woensdag met vier grootste partijen

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk begint zijn opdracht woensdag met een gesprek met Geert Wilders. Hij ontvangt de PVV-leider in de ochtend, en zal aansluitend spreken met Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Dilan Yeşilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC).

1 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

1 uur geleden
D66 lijkt tiende Kamerzetel te krijgen na laatste uitslagen

DEN HAAG (ANP) - D66 komt waarschijnlijk niet met negen, maar met tien mensen in de nieuwe Tweede Kamer. De partij lijkt de 150e en laatste Kamerzetel te krijgen in de definitieve prognose van de Verkiezingsdienst van het ANP, nu de laatste uitslagen zijn doorgegeven.

1 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

2 uur geleden