Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Calabrië verricht arrestaties na vondst lekkernij maffia

Politie Calabrië verricht arrestaties na vondst lekkernij maffia

DELIANUOVA (ANP/AFP) - De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie mensen gearresteerd na te zijn gestuit op voedsel dat de misdadigersbende 'Ndrangheta verrukkelijk vindt.

De politie trof bij een huiszoeking een grote partij diepgevroren slaapmuizenvlees, aan. De agenten wisten meteen dat ze op connecties van de 'Ndrangheta waren gestuit want in de bende wordt deze beschermde diersoort niet enkel als lekkernij gezien, maar ook bij verzoeningsbijeenkomsten tussen verscheidene families van de clan als feestmaal opgediend.

De politie vond ook levende exemplaren van de muis die zijn naam dankt aan de winterslaap die het dier houdt. Op de beschermde soort muis komen talrijke stropers af in de heuvels en bergen van Calabrië. Ze kunnen worden verkocht aan de maffiosi of aan de exquise restaurants waar leden van de "Ndrangheta tot de klanten behoren. Italiaanse media vermelden niet of er ook drugs zijn gevonden.

De 'Ndrangheta is de maffia van Calabrië in het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland. De bende heeft de maffia uit Sicilië al geruime tijd overschaduwd en is wereldwijd actief.

Meer uit Buitenland

Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

15 minuten geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

18 minuten geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

2 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

2 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

3 uur geleden
Tsjechië koopt 24 F-35-straaljagers voor versterking luchtmacht

PRAAG (ANP/RTR) - Tsjechië gaat 24 straaljagers van het type F-35 kopen. Premier Petr Fiala kondigde woensdag aan dat de regering het plan heeft goedgekeurd om de moderne Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Hij wil met de F-35's de luchtmacht versterken, zodat die beter in staat is het NAVO-land te verdedigen.

4 uur geleden
Kyiv: Wagner-huurlingen weer actief aan het oostfront

KYIV (ANP/DPA) - Wagner-huurlingen zouden weer actief zijn in het oosten van Oekraïne. Volgens Ilja Jevlasj, woordvoerder van de Oost-Oekraïense strijdkrachten, is een groot deel van de huurlingen die naar Belarus waren verhuisd weer naar het front in Oekraïne getrokken.

4 uur geleden