Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie was opgesloten

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door familie was opgesloten

BOJANO (ANP) - Een 67-jarige vrouw die naar verluidt 22 jaar door haar broer en schoonzus was opgesloten in het Italiaanse Bojano, in de zuidelijke provincie Campobasso, is door de politie bevrijd, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De beproeving van de vrouw begon in 1995 toen ze bij haar broer introk, zodat ze niet alleen zou zijn na de dood van haar man. Na een paar jaar kregen de broer en schoonzus blijkbaar genoeg van het samenwonen met de vrouw en besloten haar op te sluiten in een kamer in een schuur zonder verwarming.

Ze kreeg naar verluidt geen medische zorg en werd geslagen en aan ander psychisch geweld onderworpen door haar familieleden. Wel mocht ze zich één keer per maand wassen in een oude wasbak. Verder werd ze zelden buiten gelaten, en nooit zonder toezicht van haar familieleden. Ze mocht met niemand praten.

De politie begon de situatie te onderzoeken nadat ze enkele maanden geleden een tip had gekregen. Ze doorzochten het huis, waar ze de vrouw aantroffen. Ze namen haar mee naar hun bureau, en toen het slachtoffer er eenmaal van overtuigd was dat ze niet meer bij haar familieleden hoefde te wonen, vertelde ze haar verhaal.

De vrouw woont nu in een opvanghuis.

Meer uit Buitenland

Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

1 uur geleden
Biden hoopt op staakt-het-vuren in Gaza als ramadan begint

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tegen de tijd dat de vastenmaand ramadan begint. "We werken er echt hard aan. We zijn er nog niet", zei hij vrijdag tegen verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet. Afhankelijk van de islamitische maankalender begint de ramadan op 10 of 11 maart.

4 uur geleden
VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

10 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

11 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

11 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

13 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in negentien steden minstens 128 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

13 uur geleden