Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie betrekt burgers via Burgernet bij cold case

Politie betrekt burgers via Burgernet bij cold case

WINKEL (ANP) - De politie zet voor het eerst Burgernet in om burgers te betrekken bij een cold case. Daarbij gaat het om het oplossen van de gewelddadige dood in 2017 van de 68-jarige Hannie Bakker uit het Noord-Hollandse Winkel.

Volgens de politie is uit onderzoek op te maken dat de dader of daders mogelijk zelf uit de omgeving van Winkel komen of daar in ieder geval goed bekend moeten zijn geweest. Daarom wordt onder deelnemers van Burgernet in de wijde omgeving van het plaats delict komende dinsdag een audio-oproep van nabestaanden van Hannie Bakker verspreid. Verder verspreidt de politie voor deze zaak honderden posters in de regio. Ook is podcastmaakster en youtuber Dionne Slagter gevraagd om zich over de zaak te buigen en over de cold case te publiceren via haar podcast Moordcast en YouTubekanaal OnneDi. De beloning voor de gouden tip in de zaak is 25.000 euro.

Hannie Bakker werd in de ochtend van Koningsdag 2017 door haar dochter ernstig gewond gevonden in haar huis aan de Limmerschouw in Winkel. Er was braakschade en ook bleek het huis te zijn doorzocht. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw ’s nachts een confrontatie heeft gehad met één of meerdere inbrekers of woningovervallers en daarbij is mishandeld. Zij kwam niet meer bij bewustzijn en overleed op 9 juni aan haar verwondingen. Ze liet haar man, drie kinderen en drie kleinkinderen achter.

De echtgenoot en kinderen van Hannie Bakker lieten weten blij te zijn met de nieuwe aandacht die de politie aan de dood van de vrouw besteedt. "We missen haar nog iedere dag. Dat we niet weten wat er precies gebeurd is, maakt het verlies extra zwaar. We hopen dat er nu nieuwe informatie binnenkomt die kan leiden tot de oplossing van de zaak."

Meer uit Binnenland

Eerste landelijke strooiactie aan het begin van het winterseizoen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft voor het eerst landelijk gestrooid. Alle snelwegen zijn in de nacht van woensdag op donderdag voorzien van een laagje zout, omdat er gladheid werd verwacht. Volgens een woordvoerster hebben de pekelwagens in totaal 35.000 kilometer gereden en is er 2,2 miljoen kilo zout gestrooid. Dat komt neer op "één theelepeltje per vierkante meter", zegt ze.

5 minuten geleden
Eerste lokale matige vorst winterseizoen gemeten in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - In Leeuwarden is donderdagochtend de eerste lokale matige vorst van het winterseizoen gemeten, meldt Weeronline. Het kwik zakte daar naar -5,4 graden. Er is sprake van matige vorst als de temperatuur minimaal -5,0 graden is. Vorig jaar gebeurde dit al op 19 november.

48 minuten geleden
Redacties leggen uur werk neer uit onvrede met cao-onderhandeling

DEN HAAG (ANP) - De redacties van onder andere NRC, de Volkskrant, Trouw, AD en Het Financieele Dagblad leggen donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur het werk neer uit onvrede met de lopende cao-onderhandelingen. Tijdens dat uur worden ook de websites van deze kranten niet bijgewerkt.

1 uur geleden
Hoekstra over COP28: kans op succes niet bijster groot

DEN HAAG (ANP) - In een wereld van oorlog en conflict en van botsende grootmachten die hun eigen belang behartigen is de kans op succes op de klimaattop COP28 niet bijster groot. Dat zegt EU-klimaatonderhandelaar Wopke Hoekstra aan de vooravond van de klimaattop in Dubai in een interview met NRC.

6 uur geleden
Rutte en Bruins Slot blij dat Nederlandse gijzelaar vrij is

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte en buitenlandminister Hanke Bruins Slot zijn blij dat de Nederlandse gijzelaar Ofir Engel is vrijgelaten door Hamas. "Na deze afschuwelijke tijd kan hij nu eindelijk worden herenigd met zijn familie en vrienden", schrijft Rutte op X. Engel was de enige Nederlander die werd vastgehouden in de Gazastrook.

9 uur geleden
Ondanks kritiek staande ovatie voor Yeşilgöz, die steun ervaart

UTRECHT (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz voelt zich ondanks stevige kritiek van VVD-leden gesteund om op inhoud te gaan onderhandelen met PVV, NSC en BBB. Dat zei ze na afloop van een drukbezochte partijbijeenkomst in Utrecht over haar besluit om een kabinet met de PVV alleen te gedogen, en niet volwaardig mee te regeren.

9 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

9 uur geleden