Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Berlijn: onderzoek dodelijk auto-incident nog gaande

Politie Berlijn: onderzoek dodelijk auto-incident nog gaande

BERLIJN (ANP/DPA) - Uren nadat een man in de buurt van de Gedächtniskirche in Berlijn met zijn auto inreed op een groep mensen, met zeker één dode tot gevolg, is de politie nog altijd bezig met het onderzoek. Dat zal mogelijk nog een groot deel van de avond duren.

Volgens de laatste informatie van de politie zijn veertien personen gewond geraakt, van wie verscheidene ernstig. Ze behoorden allen tot een groep scholieren uit Bad Arolsen in de Duitse deelstaat Hessen die onder begeleiding van enkele leraren op bezoek was in de hoofdstad. Een vrouwelijke begeleider kwam om het leven, een andere docent raakte zwaargewond. Volgens hulpverleners zijn vijf of zes slachtoffers er slecht aan toe.

De 29-jarige Armeens-Duitse automobilist reed woensdag op de Kurfürstendamm de stoep op, waar tal van mensen liepen, en boorde zich 200 meter verder, op de Tauentzienstraße, in een etalage. Ook hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie is met steun van een speciale eenheid naar de woning van de man in de wijk Charlottenburg gegaan om die te doorzoeken.

Bovendien is contact gezocht met zijn zus, op wier naam de wagen zou staan. De bestuurder zou zich volgens informatie van persbureau DPA "psychisch opvallend" hebben gedragen.

Meer uit Buitenland

Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

17 minuten geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

52 minuten geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

3 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

5 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

5 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

7 uur geleden